Jászberény - MásKÉP

Ahogy azt már évek óta teszem, időről - időre veszem a fényképezőgépemet és hétvégi reggeleken kiadós sétát teszek városunkban. Ezzel a kedvtelésemmel szerencsére nem vagyok egyedül. Legalább egy tucatnyi fotóstársam van, aki hasonlóan tesz és több-kevesebb rendszerességgel végig fotózza a várost. Az elkészült fotókkal pedig a legkülönbözőbb helyeken találkozhatnak az érdeklődők. Adódik a kérdés, hogy akkor mit lehet még itt lefényképezni, olyat ami már nem lett megörökítve számtalanszor. A válasz egyszerű... semmit.

Bár városunk évről-évre változik mégsem tud folyamatosan új témákat adni. Akkor mi az amiért érdemes időt szentelni ezeknek a fotós sétáknak? A válasz ezúttal is egyszerű... szinte minden alkalom más... másak a fények, a növényzet, pezseg az élet, vagy éppen kihaltak az utcák, terek. A válasz másik fele a hogyanban rejlik. Bár fotóstársaim már sokféle arcát megmutatták Jászberénynek... láthattuk már téli, éjszakai arcát, láthattuk már a föld színéről, de épületek tetejéről, sőt igen magasból is. Mégis mindig van új lehetőség. Én ezúttal olyan részleteket próbáltam megmutatni, ami mellett sokan elmennek, pusztán azért mert nincs módjuk úgy látni puszta szemmel, ahogy én látom a teleobjektíven keresztül, vagy egyszerűen csak nem akad meg rajta a tekintete. Esetleg, ahogy az egyik sétámon történt, néhány galamb "produkciójának" lehettem tanúja a "Békás" szökőkút mellett... és ha már volt nálam fényképezőgép... Jó néhány ilyen sétával a hátam mögött bizton állíthatom, hogy van még bőven fotózni való kis városunkban.
Ezúttal egy ilyen összeállítást érhető el a galériában - Katt' a képekre. Remélem lesznek benne olyan fotók, amelyek gondolkodtatóra késztetik a néző... Hol is van ez?

Ha már itt tartunk szeretném felhívni a figyelmet egy jászberényi fotós Bugyi László "Guriga" 2017.04.18-án 17 órakor a Szikra galériában nyíló SZABAD JÁSZOK FÖLDJÉN című fotókiállítására. A Jászságot és Jászberényt szeretők számára minden bizonnyal remek élményt fognak nyújtani a falra kerülő képek.