Tolvajtempó

Jászladányon a felszerelt biztonsági rendszer riasztotta a gazdát, akinek lakatlan házába akartak bejutni az elkövetők. A férfi azonnal értesítette a rendőrséget, és így még a helyszínen tetten érték a tetteseket. Összesen 5 főt állítottak elő.

*****

A jászfényszarui postán a pultra helyezte a 31 éves férfi a pénztárcáját, melyben készpénz és személyes iratok voltak. Figyelmetlenségét kihasználva a tolvaj gyorsan megszerezte a portékát, de nem sokáig örülhetett. Az elvégzett adatgyűjtésnek köszönhetően a rendőrök egy pár órán belül kopogtattak az elkövető házának ajtaján. A 38 éves asszony beismerte tettét és visszaadta az ellopott értéket.

*****

Jászkiséren, az egyik tanya területén lévő Lineár öntözőberendezés különféle alkatrészeivel távoztak a tolvajok péntekre virradóra. A lopással és a rongálással okozott kár is több milliós.

*****

Pénteken délelőtt a jászberényi piacon vásárolt az idős hölgy, mikor a tolvaj kiemelte táskájának külső zsebéből mobiltelefonját és irattartóját. A telefon az egyik árus asztala alatt megkerült.

Kérjük, ne hagyják szem előtt értékeiket! A tolvajoknak gyorsan szemet szúrnak a nyitva felejtett táskák tetején, vagy kabátok, nadrágok külső zsebeiben hagyott tárcák, telefonok. A zsebtolvajok pillanatok alatt észrevétlenül megszerzik a zsákmányt és gyorsan „felszívódnak” a tömegben.