Rendőrségi hírek

Az elmúlt hét rendőrségi hírei Fazekas-Füzesi Nórától a jászberényi rendőrkapitányság sajtóreferensétől...

Ismeretlen tettes ellen tett feljelentést egy jászberényi hölgy, aki az elmúlt héten virágot árusított a háza előtt. Ennek során a kora délutáni órákban egy 30 év körüli nő virágot vásárolt tőle 500 Ft értékben, melyet 1 db 10.000 Ft-os bankjeggyel fizetett ki, majd miután megkapta a visszajárót távozott. Később derült csak ki, hogy a bankjegy – amit az intézkedő rendőrök lefoglaltak - feltehetően hamis. Az ügyben pénzhamisítás bűntett elkövetése miatt indult eljárás.

Otthonában bántalmazta édesapját saját fia társaival együtt október 23-án este. Jánoshidáról tett bejelentést a sértett felesége, miszerint lakóházuknál megjelent a Rákóczifalván élő fia és annak társai, akik előzetes szóváltást követően férjét többször ököllel arcon ütötték. Ennek következtében a 67 éves sértett 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A kollégák kiérkezésére az elkövetők a helyszínt már elhagyták, ellenük büntetőeljárás van folyamatban.

A kerítésen átmászott és a nyitott ablakon keresztül jutott be az elkövető egy Jászjákóhalmán lévő lakatlan ingatlanba. Kedden tett bejelentést a sértett, miszerint a lakóházhoz tartozó hátsó épületből egy motoros fűkaszát és egyéb kézi szerszámokat, továbbá az udvarról 2 darab vas hordót és 1 db vasból készült vályút tulajdonított el. A lopással okozott kár több, mint 100.000 Ft., rongálási kár nem keletkezett.

Hétfőn délután Jászberény külterületén a 31-es számú főúton halálos közlekedési baleset történt. Két személygépkocsi haladt egymás mögött, amikor az elől haladó autó még megelőzte, azonban a második már későn észlelte a lovaskocsit és hátulról nekiütközött. Az ütközés következtében a lovaskocsit hajtó 75 éves jászberényi férfi a lovak közé zuhant és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Halált okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt büntetőeljárás indult az ügyben.

Az őszi időjárásra jellemző esős, nyálkás, ködös időben az úttest felülete csúszóssá válik. Ilyenkor jelentősen nő a féktávolság, ezért a közlekedésben résztvevőknek ajánlott a megszokottnál nagyobb követési távolságot tartani. Saját életük és biztonságuk megóvása miatt kérjük ellenőrizzék a gépkocsijuk gumiabroncsának állapotát, különös tekintettel a futófelületre.

Az esti szürkületben, borongós, esős időben a gyalogosok és kerékpárosok láthatósága is csökken. Kiemelt figyelmet kell fordítani arra, hogy a közlekedés többi résztvevője időben észrevegye őket, ezért a kerékpárosok és javasoljuk, hogy a gyalogosok is viseljenek fényvisszaverő ruházatot. A kerékpárokra - ha még eddig nem tették meg - szereljék fel és tegyék működőképessé a világító berendezéseket. Ezek meglétét kollégáim folyamatosan ellenőrzik a Jászság egész területén.

Mindenszentek és Halottak napján a temetőkben való tartózkodásuk során kiemelten vigyázzanak táskájukra, pénzükre, okmányaikra. Gondosan zárják járműveiket, gépkocsijukban és kerékpárjukon ne hagyjanak értékeket! Ha gyanús, bűncselekményre utaló eseményt észlelnek, vagy bűncselekmény áldozatává válnak értesítsék a Rendőrséget!

Fazekas-Füzesi Nóra r. fhdgy.