Rendőrségi hírek

Az elmúlt napokban Jászkiséren egy állampolgár kért segítséget a rendőröktől, mert a szomszédja lakóháza konyhaablakát egy késsel betörte, fenyegetőzött miközben bűncselekmény elkövetésével vádolta.

A rendőrök a helyszínre siettek, ahol az intézkedés során elfogták, majd a Jászapáti Rendőrőrsre előállították az elkövetőt, aki a rendőri intézkedésnek nem volt hajlandó alávetni magát. Az ügyben felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntett miatt büntetőeljárás indult.

*****

Betörtek Portelken a régi óvoda épületébe, ahonnan csaptelepeket, villanyórát és rézcsöveket tulajdonítottak el. A rendőrség a beszerzett adatok és információk alapján előállította a bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható jászberényi férfit.

*****

Jászapáti egyik utcáján parkolt az a Fiat típusú személygépkocsi, melynek típusjelzését ismeretlen személy lefeszítette, valamint az ajtók zárait megrongálta. A kollégák gyors intézkedésének köszönhetően hamar megállapították az elkövető kilétét. A 15 éves helyi lakos a bűncselekmény elkövetését elismerte, tőle az eltulajdonított típusjelzések lefoglalásra kerültek. A lopással okozott kár: 3.000 Ft, a rongálási kár: 30.000 Ft. Az ügyben hatóságunk bíróság elé állítást tervez.

*****

Az elmúlt napokban a Jászberényi Rendőrkapitányság illetékességi területén egy anyagi káros és egy cserbenhagyásos közúti közlekedési baleset történt. A balesetek során szerencsére senki sem sérült meg.