Rendőrségi hírek

Két 18 éves helybeli fiatal kísérelt meg lopni pénteken délután egy jászberényi hipermarketből. A fiatalok táskájukba, illetve ruhájuk alá rejtették a lopott portékát, a 4 doboz óvszert és két parfümöt – miután eltávolították azokról az áruvédelmi tikettet – majd fizetés nélkül kívántak távozni. A biztonsági szolgálat azonban feltartóztatta őket, és átadták a kiérkező rendőröknek a két fiatalt, akiknek a bíróság előtt felelniük tettükért.

Eljárás indult egy 20 éves jászteleki fiatalember ellen is szintén bolti tolvajlás miatt. Ő is bement az üzletbe szombaton, magához vett egy memória kártyát és egy dvd-t, és mint aki jól végezte dolgát távozott. Ám őt is előállították kihallgatásra a helyi kapitányságra.

A bejelentő zavarta meg azokat a tolvajokat, akik hétfőn este akartak vashulladékot lopni az egyik berényi kertes ház udvaráról. A megzavart tolvajok menekülőre fogták, de a rendőrök a helyszín közelében elfogták őket. A 28 éves helybéli férfit és 20 éves társát előállították a kapitányságra.