Nem tréfadolog!!!

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint, a 2012. március 11-én érvénybe lépett országos tűzgyújtási tilalom elrendelése ellenére megyénkben ugrásszerűen megnövekedett a szabadtéri tűzesetek száma.

A miniszteri határozat értelmében az ország teljes területén lévő erdőkben és fásításokban, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteren belül tilos tüzet gyújtani. A tilalom érvényes a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyekre, valamint a közút és vasút menti fásításokra is. Tilos továbbá a parlag- és gazégetés.

A miniszteri határozat továbbá felhívja az erdőkben, a mezőgazdasági területen dolgozók, valamint a közúton és vasúton utazók figyelmét, hogy égő cigarettát és dohányneműt ne dobjanak el, azt minden esetben oltsák el.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy aki a fent említett rendelkezést megszegi, és azzal tüzet idéz elő, illetve, ha az oltási tevékenységben a tűzoltóság beavatkozása is szükséges, az a 259/2011. (XII.7.) Korm. rendelet 1. melléklet 1. és 2. pontja alapján 100.000-3.000.000 forintig terjedő tűzvédelmi bírsággal sújtható.