Elillantak a tolvajok a gázpalackkal...- rendőrségi híreink

40 db 11,5 kg-os gázpalackot loptak el egy jászszentandrási üzlet udvarának zárt helyiségéből. A lopással okozott kár 800.000 Ft.

Csütörtökre virradóra betörtek egy jászárokszállási cég telephelyére, és az udvaron parkoló tehergépkocsik közül tíz járműből közel 300 liter gázolajat, továbbá az ott parkoló rostagép 20 méter hosszúságú, fehér szigetelésű 4 eres réz vezetékét eltulajdonították. A kár több, mint 100.000 forint.

Az elmúlt időszakban Jászárokszállásról több betöréses lopásról érkezett bejelentés. A bejelentések adatai alapján a jászárokszállási ingatlanok udvarára az elkövető a kerítésen keresztül, illetve a kiskapu leemelésével jutott be, ahol a garázs, vagy melléképület ajtaját kifeszítette és onnan kerékpárokat, vezetékeket, láncfűrészt, fúrógépet, a tyúkólból pedig baromfikat tulajdonított el. A rendőrség az esetekkel kapcsolatosan több intézkedést is tett, melyek mellett vizsgáljuk többek között a bűncselekmények közötti összefüggéseket is.

Büntetőeljárás indult a Jászladányi Rendőrőrsön csoportosan elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt. Egy jászalsószentgyörgyi lakos tett bejelentést a rendőrségen, miszerint augusztus 21-én az éjszakai órákban Jászalsószentgyörgyön az egyik szórakozóhely előtt három ismeretlen férfi tettleg bántalmazta. Arany nyakláncát a nyakából kiszakították, letépték ezüst karláncát, valamint életveszélyesen megfenyegették és a nála lévő készpénz átadására kényszerítették. A 26 éves férfi – aki a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseseket szenvedett - a fenyegetettség hatására 4.000 Ft-ot adott át az elkövetőknek. A helyi nyomozók a beszerzett adatok alapján mindhárom elkövető személyazonosságát megállapították, majd elfogásukat követően a két jászalsószentgyörgyi és egy jászladányi férfit gyanúsítottként hallgatták ki, akik cselekményüket tagadták. A kihallgatást követően a három férfit őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, melyet a Jászberényi Városi Bíróság el is rendelt.

Kedden a kora délutáni órákban Jászberényben a Rákóczi úton rendőri intézkedés alá lett vonva egy 52 éves férfi, aki még augusztus 4-én tulajdonított el több kozmetikai cikket ismeretlen társával. A két személy egy jászberényi üzletben a ruházatába rejtette el az illatszereket, majd fizetés nélkül távoztak, közel 30.000 Ft. kárt okozva ezzel a sértett részére. A bűncselekményt rögzítette az üzlet kamerája, melynek felvétele alapján egy szabadidős rendőr kolléga az utcán felismerte az egyik elkövetőt és azonnal rendőri intézkedés alá vonta. A salgótarjáni lakost előállította a Jászberényi Rendőrkapitányságra, aki a kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte.