Csalókat keresnek

Jászapátin, 2009. július 21-én két ismeretlen személy (egy férfi és egy nő) megállított egy helyi lakosú, idős férfit, akinek elmondták, hogy egy közeli barátjukon azonnali műtétet kell végrehajtani, és mivel nincs náluk elegendő összeg a műtéti költségekhez, így kérnének fél millió forintot, melyet még aznap visszafizetnek, dollárban. A sértett ezt követően a településen lévő bankintézetből felvette az ismeretlenek által kért összeget, - eközben az elkövető férfi mindvégig mellette állt, ahogy a képeken is látható - majd az 510.000,-Ft készpénzt átadta részükre.

Az elkövetők egy táskát adtak fizetségül az idős embernek, majd távoztak. A sértett azonban a táskában csak papírokat talált, pénzt nem.
Az ügyben a Jászberényi Rendőrkapitányság, Jászapáti Rendőrőrs nyomozói csalás miatt folytatnak eljárást. A sértett elmondta, hogy a két ismeretlen személy szlovák nyelven is beszélt, valamint sötét színű személyautójuknak forgalmi rendszámának kezdőbetűi LC.

Kérnénk, hogy aki a képeken látható – sárga színű ingben lévő – férfit felismeri, vagy róla bármilyen információval rendelkezik, értesítse a Jászberényi Rendőrkapitányságot az (57) 504-280-as telefonszámon, vagy a 107-es segélyvonalon.