Az ittas vezetőket próbálják kiszűrni

Jász-Nagykun-Szolnok megyében június 02-ig 268 személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt melyből 17 halálos kimenetelű volt, 90 súlyos sérüléssel járt, míg 171 esetben könnyű sérülés volt a baleset eredménye.

A legtöbb baleset oka a gyorshajtás, az elsőbbség meg nem adása illetve a kanyarodási szabályok megszegése.

Magas az okozott baleseteken belül az ittasság aránya is. Az elmúlt év azonos időszakában 15 esetben volt ittas a személyi sérülést okozó járművezető, addig idén ez a szám 36 , azaz majdnem 2,5 szerese az előző évi számadatnak.

E kedvezőtlen tendencia visszaszorítása érdekében a rendőrség 2009. június 12-én és június 13-án Jász-Nagykun-Szolnok megyében fokozott közúti közlekedési ellenőrzést hajt végre.

Az ellenőrzés kiemelten a vezetési képességet hátrányosan befolyásoló - ittas vagy bódult állapotot előidéző - szerek hatása alatt történő vezetők kiszűrésére irányul, de kiterjed még különösen a passzív biztonsági eszközök, bukósisak, világítás használatára, a közlekedésben résztvevő személyek okmányai meglétének vizsgálatára, érvényességének ellenőrzésére.
A járművek birtoklásának jogszerűségére, a közúti forgalomban való részvételéhez szükséges feltételek meglétének vizsgálatára.