„Mindenki gyalogosnak születik” kampány

Az Országos Rendőr- Főkapitányság, az Országos Baleset-megelőzési Bizottság, a Magyar Kerékpárosklub, a Critical Moms, a Vakok Állami Intézete, a Vakok Iskolája és a Mozgássérültek Budapesti Egyesülete közös kezdeményezéséből született meg a „Mindenki gyalogosnak születik!” kampány, melynek legfontosabb üzenete az autóvezetők, a gyalogosok és a kerékpárosok közötti partnerség.

A „www.mindenkigyalogos.hu” honlap az akció központi felülete. A honlap a partnerekkel közösen fejlesztett ismeretterjesztő tartalmak segítségével mutatja be a gyalogosok kiszolgáltatottságának problémáját, valamint a biztonságos közlekedés alapvető szabályait. Az oldalon egy interaktív térképet is üzemeltetnek, ahol bejelenthetik a közlekedők a számukra veszélyes útszakaszokat, csomópontokat.

Az így létrejövő adatbázisra eddigiekben még nem volt példa.

Az akciót nagyszabású matricás játék kíséri, mely 2012. március 1-jétől indult. A matricát kiragasztók a facebook.com/mindenkigyalogos oldalon közzétehetik az arról készült fotót, a legtöbb like-kal rendelkező kép tulajdonosa nyer. A matricákat országszerte az Agip kiemelt töltőállomásain, különböző kávézókban és üzletekben lehet beszerezni, a helyszínek listája a mindenkigyalogos.hu oldalon található.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság és a JNSZ Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége közösen vesz részt a kampányban.