Sakk megyei diákolimpia - taroltak a jászberényiek

Két héttel az egyéni versenyeket követően a csapatversenyekre került sor. Az egyéni küzdelmekhez hasonlóan, most a csapatversenyeken is a jászberényi sakkozók játszottak a legjobban, a legtöbb bejutó hely, helyezés a Jászság fővárosába került - kaptuk a hírt Sinka István edzőtől.

Az I.-II. korcsoportos fiúk ( alsó tagozat ) mezőnyében a Nagyboldogasszony Kéttannyelvű Kaolikus Általános Iskola csapata ( Csatári Dominik, Pesti Petronella, Horváth Kornél )a megszerezhető 21 pontból 19.5-et begyűjtve toronymagasan diadalmaskodott és jutott be az Országos Döntőbe!

Ugyanebben a korosztályban a Belvárosi Általános Iskola csapata ( Farkas István, Stomfai Gergő, Horváth Boldizsár ) a második helyen végzett, míg a Nagyboldog "B" csapata ( Száraz Szabolcs, Kaszás Márton, Horváth Adél ) a negyedik helyen zárt a tizennégy induló csapatból. Ez utóbbi azért nagyon értékes, mert mindhárman az adott korcsoport játékosai lesznek még két év múlva is!

A III.-IV. korcsoportban ( felső tagozat ) a SZIE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapata ( Német Gábor, Inges Zénó, Sebők Máté, Kovács Martin ) I. helyen végzett és bejutott az országos döntőbe. ugyanitt a Nagyboldog cspata ( Pécsi Roland, Szappanos Ádám, Andriska Gergő, Győry Tamás ) harmadik lett.

Az Országos Döntőre Szombathelyen kerül sor április 23-25. között.