Országos Sakk Csapat Diákolimpiai Döntő

Szombathelyen, április 23-25.között került sor az Országos Sakk Csapat Diákolimpiai döntőjére. Itt megyei bajnokként képviselte városunkat és megyénket két jászberényi iskola csapata is, az alsó tagozatos fiúknál a Nagyboldogasszony Kéttanynelvű Katolikus Általános Iskola, míg a felsőseknél a SZIE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium. csapata.

A harminc csapatos országos döntőben a megyei bajnokok, a legjobb fővárosi iskolák és a címvédők jogosultak játszani. A versenyen nyolc fordulóban, 2X30 perc gondolkodási idő mellett küzdöttek a csapatok.

A rendkívül erős mezőnyben,ahol jegyzett játékosok, - még mesterek is! vagy pl. Rapport Richárd a világ legfiatalabb nagymestere! - játszottak, a mieink becsülettel helytálltak.

Az alsósoknál a harminc csapatból a Csatári Dominik, Pesti Petronella, Horváth Kornél összeállítású Nagyboldogosok a 18. helyen végeztek. Négy csapatgyőzelmet értek el, köztük az NB-I-es felnőtt bajnok Zalaegerszeg városának legjobb iskolája ellen is. Legjobb pontszerző: Horváth Kornél 5 ponttal.

A felsősöknél a Gyakorló (Német Gábor, Inges Zénó, Sebők Máté, Kovács Martin )szintén harminc csapat közül a 24. helyen végzett.A csapat legjobbja itt Német Gábor volt 5.5 ponttal.

A részletes eredmények megtalálhatóak: http://dodicsek.unsoft.hu/2010/0423csapatdiol/0423csapatdiol.htm

A Nagyboldog csapatának felkészítője Sinka István FIDE mester, a Gyakorlóé pedig Guba Ferenc tanár úr és Sinka István FIDE mester.