Vereség hazai pályán…

Amire nem igazán számítottunk a sikeres turai mérkőzés után, (2-0 ide) bekövetkezett, azaz elszenvedte első tavaszi hazai vereségét a Pesti József által irányított jászberényi labdarúgó-csapat az NB III. Mátra csoportjában.

Jász Sport FC – Balmazújváros 1-2 (1-1)

Kissé hűvös de szerencsére esőmentes időben kezdődött és zajlott szombaton délután a Jászberény – Balmazújváros bajnoki találkozó, amelyet kb.százötvenen tekintettek meg a városi stadionban, Kovács II. Gábor játékvezetése mellett. A berényi gárda, Papp (sérülés) és Székesi (sárgalapok) hiányzása miatt kicsit „érdekes” összeállításban kezdte a játékot:

Tövisháti – Móczó, Bárkányi, Krajcsek, Gulyás – Szilágyi, Lukácsi, László (Tatár a 43.), Simon (Vaszicsku a 46.) – Csőke, Hamar.

Nem igazán kezdődött jól számunkra a középcsapatok rangadója, hiszen alig telt el 10-11 perc és máris a kapunkban táncolt a labda. Történt ui. hogy egy baloldalról belőtt labda egy védőnkön megpattant, amit Murák 10 m- ről a bal alsó sarokba vágott, 0-1. Továbbra is a vendégek veszélyeztettek és a 17. percben szabadrúgáshoz jutottak. Szűcs (aki egyébiránt nem is oly rég, itt játszott egy rövid ideig) állt a labda mögé és mintegy 20 m - ről meglőtt labdájánál Tövisháti verve volt, ám a kapufa „segített” hiszen arról pattant ki a labda. Erre szokás mondani, hogy nagy szerencsénk volt.
Nem mondhatta el ezt 8 perc múlva Barna, a vendégkapus, hiszen Móczó szabadrúgása szintén a kapufáról pattant ki, de Gulyás résen volt és a hálóba pofozta a labdát, 1-1.

A 2. játékrészben sem változott a játék képe, azaz a vendégek adogattak többet és ügyesebben is. Az 58. perc táján aztán újra örülhettek, hiszen egy szögletük után nagy tömörülés alakult ki Tövisháti kapuja előtt a rövid saroknál, ahol – a hazai játékosok és természetesen a drukkerek szerint is – szabálytalanul akadályozták kapusunkat és a vendégek egyik játékosa a kapuba sodorta a labdát, 1-2. Mivel sok idő volt még hátra azt gondolhattuk, hogy „felébrednek fiaink”. Ezt ugyan megtették, de csak az utolsó 4-5 percben. Ekkor olyannyira rohamoztak, hogy szintre felbillent a pálya, szöglet után szöglet, de az a fránya labda nem találta meg a rést a vendégkapuban. Így a hármas sípszó után, szomorúan jegyezhettük fel, hogy bekövetkezett az első tavaszi hazai vereség.

A látottak alapján azt kell mondanom, hogy megérdemelt a vendégek győzelme, - bár a 2. gólnál talán hibázott a bíró - mert Hamarék ezúttal erőtlenül, elképzelés nélkül játszottak. A turai jó játéknak nyoma sem volt fellelhető Berényben. Pesti József szerint is, gyengén játszott csapata - nem csak az utolsó öt percben kell felpörögni! – mondta a mérkőzés után. A játékosok is érezték, hogy a szombat délután nem róluk szólt, hiszen a meccs lefújása után, nagyon gyorsan besiettek az öltözőbe.

Ezzel a vereséggel maradt a 7. helyen a berényi gárda a megszerzett 31 pontjával. Ugyanennyit gyűjtött a soron következő ellenfél, azaz Heves együttese is. Jó lenne, ha Hamar Ádámék előhoznák a turai formát jövő hét végén.