Megvan a sikeres kezdés!

Az alapszakaszt követően pénteken este elkezdődött a rájátszás is a jászberényi kosárlabdázók számára. A sorsolás viszonylag jól alakult a mieink szempontjából, hiszen a Nyugati-csoport negyedik helyezettje, a soproni székhelyű SMAFC-NYME ellen mérték össze elsőként az erejüket a vendéglátók. Bár a játék nem mindig volt gördülékeny, s akadtak benne hibák, végül győzelemnek örülhetett a hazai publikum! Lássuk, hogyan alakult a mérkőzés!

Fotók:Szalai GyörgyFotók:Szalai György Az összecsapást elég nagy lendülettel kezdték a felek, ám a hatékonysággal meggyűlt a berényiek baja, ráadásul a triplák kivédekezésére sem fektettek elegendő energiát, így az első negyedben megérdemelten szereztek ötpontos előnyt a dunántúliak (19-24).

A második negyed nagy részében továbbra is inkább a gyorsabban és eredményesebben játszó soproniak akarata érvényesült, azonban az utolsó percekben némiképpen feljavult a jászberényiek teljesítménye, s néhány eredményesen zárt támadás-befejezésnek hála, minimálisan sikerült csökkenteni a hátrányt (46-49).

Ahogy az lenni szokott, a harmadik negyedben erősen feljavult Horváth Balázs edző "fiainak" a teljesítménye, ráadásul az ellenfél ebben az időszakban igen sok hibát vétett, mind védekezésben, mind pedig támadásban. Ez cseppet sem von le a jászságiak produkciójának értékéből, hiszen nemcsak a vetélytárs hibáiból éltek, hanem meg is dolgoztak a helyzetekért, melyeket ki is használtak ráadásul. A harmadik negyed után: 74-64.

A záró negyed a megszokottól eltérően jócskán tartogatott izgalmakat, ami szintén bizonyítja azt a tényt, hogy a rájátszás során egyetlen ellenfelet sem szabad lebecsülni, mert a fegyelmezetlenség megbosszulhatja magát!

Szerencsére ezúttal mindez nem történt meg, s ha nehezen is, de végül megérdemelt győzelmet aratott a JKSE! Végeredmény: 94-80.

Jászberényi KSE - SMAFC-NYME: 94-80 (19-24, 27-25, 28-15, 20-16)

Jászberényi KSE: Mészáros 15/12, Wehner 9/3, Godena 17, Drahos 25/12, Horváth Cs. 9 Cserék: Likár 15, Puskás 2, Varga 2.

SMAFC-NYME: Szlávik 6, Csaplár Nagy 11, Karácsonyi 8, Kovács 11/3, Kováts 30/15 Cserék: Balogh 12, Vesztergom 2.

Horváth Balázs (JKSE): Véleményem szerint minden rájátszásbeli mérkőzés hasonlóan nehéz lesz, hiszen mind a négy csapat komoly játékerőt képvisel. A koncentrációnak köszönhetően felül tudtunk kerekedni a vendégeken. A következő, Veszprém elleni találkozón ennél jobban kell koncentrálnunk, hiszen idegenben nem engedhetjük meg magunknak, hogy a találkozó elején így bealudjunk.

Vetési Imre (SMAFC-NYME): Gratulálok a Jászberénynek. Erősebb csapattól nem szégyen kikapni. Voltak a meccsnek olyan periódusai, amikor jobban elléphettünk volna, ám a hazaiak még időben kapcsoltak. Fiatal csapat vagyunk, a rutintalanságból kifolyólag pedig hibáztunk is. Igyekszünk ezeket kijavítani, a célunkat azonban, hogy bejussunk a felsőházi rájátszásba, már így is teljesítettük.

A következő mérkőzésre Veszprémben kerül sor, legközelebb április 24-én (szombaton) szerepelnek hazai pályán az új csapatkapitánnyal, Puskás Artúrral felálló kék-fehér mezesek! Azon a napon a Nagykanizsa gárdája látogat majd városunkba! Szurkoljunk minél többen, hogy mindkét találkozót követően győztesen hagyhassák el a játékteret a fiúk!