Slowpitch Softball teremtorna

Múlt hét pénteken a Jászberény Stinky Sox részt vett a Magyar Országos Baseball és Softball szövetség által, a Nagykovácsi Amerikai Iskolában szervezett Slowpitch Softball teremtornán, melyre nem csak női, hanem vegyes csapatok is nevezhettek, illetve az egyéni jelentkezők csatlakozhattak a nevezett csapatokhoz.

A jászberényieket 10 fő képviselte, a softballosok közül hatan, és négy baseballos fiú segítette a softballos lányokat.

Sajnos a jelentkezők közül jónéhányan nem tudtak végül részt venni, de végül 3 csapat játszhatott oda-visszavágós körmérkőzéseket, majd az első két helyezett egy döntő mérkőzést.
A Stinky Sox tagjai két 5fős csapatra oszlottak, és hozzájuk csatlakoztak az egyéni jelentkezők (Budapestről, Szentendréről, Vácról), a harmadik csapatot pedig a szentendreiek alkották.

A körmérkőzések első mérkőzését a két jászberényi csapat játszotta, melyen igen szoros eredmény született a „B” jelű csapat javára, majd a visszavágón is diadalmaskodtak.
Sajnos az „A”jelű jászberényi csapat a körmérkőzéseken nem szerzett győzelmet a Szentendre ellen sem, így a torna harmadik helyén végzett, de a „B”csapatnak sem jött össze a győzelem a torna ezen szakszán ellenük, de a döntőben revánsot vehettek.
A döntő igen izgalmasan alakult, mind a mieink, mind a Szentendre felváltva vezettek, de a mérkőzés végére a Jászberény „B” csapat örülhetett, ezzel együtt a tornagyőzelemnek is!

A 3. helyezett, Jászberény „A” csapat tagja: Dronca Renáta, Sós Szilvia, Vágó Katalin, Elekes Péter, Kovács Balázs (Jászberény), Katona Mariann, Makó Gábor, Tanner Johnson, Taylor Johnson (Budapest)A 3. helyezett, Jászberény „A” csapat tagja: Dronca Renáta, Sós Szilvia, Vágó Katalin, Elekes Péter, Kovács Balázs (Jászberény), Katona Mariann, Makó Gábor, Tanner Johnson, Taylor Johnson (Budapest)

Az első helyezett, Jászberény „B” csapat tagjai: Lőrincz Kinga, Molnár Krisztina, Molnár Renáta, Horváth Gábor, Kerék Sándor (Jászberény), Caleb McBrier (Vác), Markolt Fábián, Simonyi Dénes (Szentendre)Az első helyezett, Jászberény „B” csapat tagjai: Lőrincz Kinga, Molnár Krisztina, Molnár Renáta, Horváth Gábor, Kerék Sándor (Jászberény), Caleb McBrier (Vác), Markolt Fábián, Simonyi Dénes (Szentendre)

Fotók: Mark Adamsbaum