VOLT Fesztivál: még odaérhetsz

Szerdán elkezdődött Magyarország egyik legnagyobb fesztiválja, a soproni VOLT. Az idén 17. alkalommal megrendezésre kerülő eseményen vállalható árak várják a látogatókat.

A 17. VOLT Fesztiválon természetesen a sör fogy a legnagyobb mennyiségben. Egy korsó Soproni 350 forint, ami az olcsóbb budapesti szórakozóhelyek árainak felel meg. Ugyanakkor kiváló marketingötlettel jelentkezik a fesztivál fő támogatója, a Soproni, hiszen az idén piacra dobott, citromos, könnyebben fogyasztható Soproni Szőke Ciklon is kapható, a klasszikus Sopronihoz hasonlóan 70Ft/dl áron. Ugyanakkor ezt a terméket csak 4 dl-es műanyag poharakban szervírozzák, amit meglepően jól fogadnak a fiatalok. Mint az a Pénzcentrum rögtönzött miniatűr (és szigorúan nem reprezentatív) helyszíni közvélemény-kutatásából kiderül: azért jobb a 4dl-es korsó, mert hamarabb elfogy belőle a sör, és nem melegszik fel egy hosszabb koncert közben.

A borkedvelőknek is kedveskednek a szervezők, hiszen egy külön kis borfalu épült a bejárattól nem messze, ahol a soproni régió borait népszerűsítik. Üdítőkből a szigetes rendezvényeket -amelyek közé a VOLT is tartozik- évek óta ellátó Coca-Cola termékek kaphatóak, egy fél literes palack 360 forint.

Továbbra is a fesztiválozók kedvence a "Fény" nevű ital: vodkát öntenek egy szódásszifonba, így szódavíz helyett egyfajta szódavodka keletkezik. A szénsavas italt kis málnaszörpre töltik, és az így keletkezett gyümölcs ízű, magas alkoholtartalmú habot minél hamarabb kell meginni. A borsos ár - 700 forint - ellenére gyakorlatilag mindig kisebb tömegek vannak a "Fénypultnál".

Ételek szempontjából is bőséges az ellátás, mégis a legnépszerűbbek a klasszikusnak nevezhető fesztiválételek: hamburger, gyros, hot-dog és társaik. Ugyanakkor kimondottan kedvelt a lángos, a büfések szerint továbbra is a sajtos-tejfölös és a fokhagymás a legkelendőbb. A néhány éve népszerűvé vált, "töki pompos" kenyérlángos - amely általában tejföllel, kaporral, szalonna feltéttel kapható- drágult tavaly óta: egy szelet 600 forintért kapható. A pizzaszeletek 450-nél kezdődnek, de hajnali 2-kor már nem egészen olyan az ízük, mint egy olasz pizzériában.

Ami viszont talán leginkább megfelel az elfogadható ár-érték aránynak, az a 450 forintért kapható, héjában sült burgonya, hagymás-tejfölös öntettel (ugyanez egy saslikkal már ezer forint felett van). Tapasztalatunk szerint a közönség még nem fedezte fel magának a mindössze egy helyen kapható forró ételt, mint ahogy nem igazán kelendő a sült/rántott békacomb sem.

Úgy tudjuk, a VOLT Fesztivál minden napjára kaphatók még jegyek, a várhatóan továbbra is kánikulai időjárás miatt azonban könnyen lehet, hogy idén is ki kell majd tenni a "Megtelt" táblát.