Lehel vezér Kupa után SPAR maraton

A JSE Taekwon-Do szakosztály néhány tagja alig hajtotta álomra a fejét a II. Lehel vezér kupa után szombaton késő este, máris ébredniük kellett vasárnap kora reggel, mert ígéretükhöz híven, a SPAR nemzetközi Futófesztiválon kívántak részt venni.

2010. szeptember 26.-án vasárnap Budapesten, az 56-osok terén – a rossz, esős idő ellenére – nagy volt a sürgés-forgás, hiszen itt gyülekeztek a 25. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztivál résztvevői. Az 51 országból 13.800 futó között ott voltak a Jászberényi SE Kondor ITF Taekwon-Do szakosztály tagjai és velük induló barátok is.
A 10 órás rajtot követően több távon lehetett megmérettetni az emberi állóképességet és kitartást, volt: családi futás (600m), maratonka (3,5 km), mini maraton (7 km), staféta (3 fő) és ekiden váltó ahol 5 fő futotta a maratont. Egyéniben a 30 km és a klasszikus számban, a maraton távon állhattak rajthoz a sportolók.
A JSE karatékák 10 fős csapatából volt, aki a maratonkát és volt, aki a maratont vállalta be. Négyen, Eperjesi Nándor, Rassányi Márton, Bálint Zoltán és barátjuk, Bacsa János shotokan karate mester úgy látszik bátor emberek, akik bíztak felkészültségükben ill. állóképességükben, hiszen a 30 km-res távot teljesítették. A célban egy szép befutó éremmel lettek gazdagabbak, és egy élménnyel, amit csak az él át, aki részt vesz egy ilyen versenyen!

Legközelebb november 20-21.-én Siófokon találkoznak a „futás szerelmesei” a 7. Balaton maraton és futófesztiválon. Tavaly ebben a mezőnyben is többen képviselték a Jászság fővárosát, remélhetőleg így lesz ez az idén is.

Addig is jó futást kívánunk mindenkinek!