Korosztályos teniszverseny Jászberényben

Az elmúlt hétvégén – ABAS Kupa néven – országos korosztályos teniszversenyt rendeztek Jászberényben. Az idén is bebizonyosodott, hogy a berényi versenyek nagyon népszerűek, hiszen 13 egyesület képviseltette magát négy korcsoportban. Jászberényt összesen 12 fő képviselte, 10 teniszező a JSE –ből, míg 2 fő a Coop-Star színeiben fogott teniszütőt szombaton és vasárnap.

A versenyt 16-os főtáblákkal rendezték, így a Sport KHT. területén lévő teniszpályák mellett, a Szántai kertit is be kellett vonni a játékba.

A rendkívül erős mezőnyben igen nehéz dolguk volt a berényi fiúknak, így első helyet ezúttal nem sikerült begyűjteni, de a többiből igen. A 14 évesek mezőnyében Dancsó Bálint 2. lett, míg Coop-Star -os klubtársa, Molnár Máté a 3. helyen végzett. Szintén a dobogó 3. fokára állhatott Faragó Bálint a JSE versenyzője is.

A többi ifjú berényi teniszező közül (F-14) Szaszkó Dávid és (F-16) Hoffer István, igen kedvezőtlen sorsolást kaptak, így már az első körben a későbbi győztestő szenvedtek vereséget. Így járt Orosházi Ricsi is, aki az F12 –ben ugyan kiemelt volt, de a későbbi győztes Vizi Zsombor meglepte hazai pályán.

Mindenképpen említést érdemelnek a 10 évesek mezőnyében induló berényi fiatalok is, ahol 5. lett Halápi Ákos, Hornyák Ádám pedig, a 6. helyen végzett. Bábosik Martin és Szepesi Dávid pedig csoport 3. helyet szerzett a jászberényi teniszversenyen.

A rendezvényt az Inter J Net Kft. és a Jászberényi Önkormányzat Sportbizottsága támogatta.