Jászberényiek a K&H Bank Olimpiai Maratonon

A futás szerelmesei a múlt hét vasárnap Budapesten találkoztak ismét a 17. K&H Bank Olimpiai Maraton váltón amit a Budapest Sportiroda rendezett. A futók egyéni félmaratoni,mini maraton váltó (3x2.1 km),félmaraton váltó (3x7km) és maraton váltó (6x7km) kategóriákban teljesíthették a távot.

Az időjárás kedvezett a futóknak, sőt a Parlament előtti rajt után a Duna partján már jól esett a frissítés. A 4000 induló között - a szerkesztőségünket tudósító Eperjesi Nándor vezetésével - ott volt a Jászberény város színeiben induló Belvárosi Általános Iskola Székely Mihály tagintézményének Mini maraton csapata és a Maraton váltóban indult JSE Kondor ITF Taekwon-Do szakosztály csapata is, akik Jászok néven szerepeltek a rajtlistán.

A Mini maraton csapat 40 perc alatt teljesítette a 6.3 km-t,még a Maratont futó csapat összideje 3 óra 33 perc lett, ebben a nem igazán futásnak kedvező időjárásban. Igazából a részvétel volt a fontos csapatainknak, a közös élmény szerzés és egymásért küzdve legyőzni a távolságot. Legközelebb szeptember 5.-én a 25. Nike félmaratonon találkoznak ismét a futás szerelmesei, amit a szervezők úgy hirdetnek, hogy a "Legyőzhető távolság".