A hétvége sportja röviden

Gyorskorcsolya, asztalitenisz, utánpótlás foci, jégkorong... Következzen a hétvégi sportesemények rövid krónikája...

Huszár Erika bronzérmet szerzett, a drezdai rövidpályás gyorskorcsolya Európa Baj-nokságon 500 m-en, míg 1500 m-en az 5. helyen futott célba. A magyar női váltónak, – melynek Huszár Erikán kívül tagja volt Darázs Rózsa is – nem sikerült megvédeni Európa Bajnoki címét, hiszen 4.-ek lettek a kontinensviadal döntőjében. Elkeseredés-re azonban nincs ok, ugyanis a magyar váltó – a berényi lányokkal az élen, – a febru-ár 12.-én kezdődő vancouveri téli olimpián is rajthoz állhat.

Jól kezdődött a 2010 –es szezon a JSE-H Generál NB I-es asztalitenisz csapatának, hiszen könnyed győzelmet arattak a megyeszékhelyen: Szolnoki Tisza SE – JSE H Generál 4-14. Az NB III-as gárda viszont vereséggel kezdte az évet, hiszen Oroshá-zán maradtak alul, 11-7 arányban.

Első helyen végeztek a JSE 10 évesekből álló utánpótlás focistái a Gyöngyösön ren-dezett Téli Kupán. Az eredményhirdetéskor Német Gábor, Kátai Ádám és Bartalis Bence, egy-egy különdíjat is átvehetett a rendezőktől.

A jégkorong amatőr bajnokságban a Jászberény HC, Szigetszentmiklós gárdáját fo-gadta tegnap este a Tanítóképző jégpályáján. A mérkőzést a berényi hokisok nyerték 7-3 arányban.