Átadták a Sportleg díjakat

Darázs Rózsát, a Jászberényi SE rövidpályás gyorskorcsolyázóját (edzői: Belovai József és Telegdi Attila) választották a 2009-es év legjobb felnőtt női sportolójának, míg a férfiaknál Szöllősi Szabolcs, a JSE gyorskorcsolyázója (edzői: Merényi József és Timo Jarvinen) végzett az élen. Jászberény város legjobb felnőtt csapata: a Horváth Balázs által irányított Jászberényi Kosárlabda SE gárdája lett.

(A kosárcsapat csapat tagjai: Mészáros Richárd, Gudmon András, Ménkű Tibor, Kovács Attila, Wehner Zoltán, Godena Ferenc, Visnyei Márton, Fehér Dániel, Drahos Gábor, Puskás Artúr, Horváth Csaba, Nagy Gábor, Lo el Hadji Malick és Pálfy Péter)

Mielőtt azonban átadták volna az elmúlt év legjobb sportteljesítményeit elismerő díjakat, Gerevich Aladár Bercsényi úti szülőházán helyezték el a megemlékezés koszorúit az ünnepség résztvevői, akik között ott volt Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Regőczy Krisztina, a MOB elnökségi tagja, egykori kiváló páros műkorcsolyázó, dr. Berkes István, a MOB elnökségének tagja és Martos György, a Magyar Korcsolyázók Országos Szövetségének alelnöke is.












A koszorúzást követően a Déryné Művelődési Központ nagytermében Gedei József polgármester átadta Jászberény 2009. évi Sportleg díjait. A bevezetőnkben már említett sportolókon kívül a következő versenyzők részesültek elismerésben:

Jászberény város legjobb utánpótlás leány sportolója Darabont Diána, a Jászberényi SE taekwon-dósa lett (edző: Eperjesi Nándor)

Jászberény város legjobb utánpótlás fiú sportolója címet Bábosik Bence, a CO-OP Star SE teniszezője érdemelte ki (edző: Bartóki József)

Jászberény Város Sportjáért Díjat Zsibók Györgyinek, a Lehel SC, majd a JTF DSE egykori kézilabdázójának adta át a polgármester.












A Jászberény város legjobb utánpótlás csapata és a legjobb fogyatékos sportoló díjat az önkormányzat 2009-ben nem adta ki, különdíjakat viszont többen is kaptak, így a H-Generál JSE NB I-es férfi asztalitenisz csapata (Báthory Attila, Szelei Szabolcs, Horváth Ferenc, Horváth László, Bernát János, Szakosztályvezető: Kalla Tibor) valamint Kocza István, aki több bűvöskocka versenyen szerepelt kiemelkedően.

Az ünnepség végén köszöntötték a 2010-es vancouveri Téli Olimpián kiemelkedően szerepelt sportolókat és sportvezetőket is. Huszár Erika, Darázs Rózsa és Darázs Péter rövidpályás gyorskorcsolyázók 200-200 ezer forint, Telegdi Attila a válogatott vezetőedzője, Belovai József edző és Darázs István csapatvezető pedig 150-150 ezer forint elismerésben részesült.