A 25. születésnapon futottak

A JSE Kondor ITF Taekwon-do szakosztálya nemcsak a tatamin, hanem a futópályán is otthonosan mozog. Eperjesi Nándor szakosztályvezető és tanítványai az idén sem hagyták ki a NIKE futóversenyt, azaz ők is futással ünnepelték a 25. születésnapot.

Szeptember elején immár 25. alakalommal rendezték a fővárosi Városligetben a Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton futóversenyt. Úgy látszik a negyed százados születésnapot, nagyon sokan kívánták futással ünnepelni, hiszen öt földrészről 55 ország képviseltette magát. A rendezők örömére, ezúttal 10.500 fő indulását regisztrálták. Az útvonalat általában minden évben változtatják, de a rajtot és a futók célba érését ezúttal is a Széchenyi fürdő előtti téren bonyolították. A résztvevők több táv közül választhattak. Eperjesi Nándi nagyszerűen megszervezte a különböző kategóriákba való indulást, hiszen a fiatalok, az un. 3,5 km-es ligetkört futották meg, a tapasztaltabb karatékák pedig, az egyéni félmaratont vagyis valamivel több, mint 21 km-ert teljesítettek, aminek jutalma, egy szépen csillogó érem volt.

25. NIKE félmaraton25. NIKE félmaraton

Karatékáink ezt az „ünnepi futást” bizonyára bemelegítésnek szánták, hiszen a jövő hét végén, azaz szeptember 25.-én Jászberényben nemzetközi taekwon-do versenyt rendeznek és természetesen küzdőtérre is lépnek. Másnap 26.-án vasárnap „levezetésképpen” újra a fővárosba utaznak és újra a futócipő lesz a legfontosabb sportfelszerelésük. Ekkor rendezik ui. a 25. Spar Budapest Nemzetközi Maratont, ahol több kategória közül lehet majd választani.
Ahogy ismerem Nándit és tanítványai kitartását, ezúttal sem adják alább 21 km-nél.