24 órán át futott Jászberény „vasembere”

Délelőtt 10-kor, napsütéses tavaszi időben rajtoltak el, a sárvári egynapos futóverseny Országos Bajnokság versenyzői az elmúlt szombaton (04.24-én). A teljesítés, a vár körüli 1030 m-es – hitelesített – aszfalton zajlott. Jászberényből Véghelyi Árpád indult az egyéni viadalon. Róla annyit kell tudni, hogy Ő szervezi a májusi kihívás napi események közül a 21 órás tekerést, valamint Ő indul idén a bonyhádi Dupla Ironman Világbajnokságon.

Véghelyi ÁrpádVéghelyi ÁrpádAz extrém távolságot futó sportolókat, a hirtelen jött meleg kicsit hamarább elfárasztotta, mint ahogy azt szerették volna. A tempóból Árpád is visszavett, hisz tudta, hogy ha leszáll az est, más viszonyok között kell majd futnia. A korcsoportos sorrendben ekkor a 8. helyen állt.

Este aztán a hűvösebb idő felélénkítette a versenyzőket. Miután a nap leszállt, előkerültek a hosszú ujjú futómezek, ui. éjjel +5 Co -ra hűlt le a levegő. Szél szerencsére nem volt, csak a hold világított a futókra. Sokan ekkor úgy döntöttek, hogy lepihennek egy kicsit. Árpád is betervezett egy 2 órás pihenőt, a hideg miatt és azért is, mert az emésztése leállt. Ekkor már sokan csak gyalogoltak. Reggel a párás napfelkeltében Sárváron csak a vár körül csoszogó embereket lehetett látni.

A pihenő jót tett Árpádnak, hisz óráról-órára sikerült feljebb küzdenie magát. A melegedő levegő, a verseny közelgő vége és a napsütés, erőt adott neki, ép gondolkodással és frissítéssel a 4. helyre került. A verseny sajátosságai révén viszont, végig kitartónak kellett lennie, mert az 5. helyezett mindössze 6 kilométerrel volt hátrébb, és ha bármilyen lassulás, vagy kiállás lett volna, vasemberünk visszacsúszik.

A teljes táv Véghelyi Árpádnak 138 km és 311 méterre sikerült. Ezzel az Országos Ultrafutó Bajnokság 4. helyezettje lett 40-44 éves korcsoportban csakúgy, mint tavaly.
Gratulálunk Jászberény város kitűnő futójának, aki vár mindenkit a kihívás napján!