Véget ért a vadkeleti túlélő túra

Kilenc ország, 7000 km. Ezt kellett teljesíteniük 17 nap alatt a Kaukázus Rali indulóinak. A verseny kategória résztvevőinek ezen felül igen kemény terepviszonyokkal és bonyolult tájékozódási feladatokkal kellett megbirkózni. A Jászberényből indult Zsiguli – fedélzetén Csáki Tiborral, Turi Tiborral és Halász Péterrel – remekül teljesített.

Az autó kezdeti hűtőproblémáit leszámítva hibátlanul helyt állt mind a Balkán kátyús útjain, mind a török végeláthatatlan autópályákon, de a Magas-Kaukázus több ezer méteres hegyei sem okoztak problémát a közel 30 éves autónak.

A futam minden évben meglátogatja a közelmúlt konfliktus-zónáit, a csapatok megismerkedhetnek az érintett vidékek életkörülményeivel. Az útvonal áthalad többek között Koszovón, Albánián, Grúzián és Karabah tűzszüneti zónáin, csupa olyan helyen, amit legtöbben csak a híradóból ismerünk.
Az élményeken felül a rali fontos feladata évről-évre a jótékonyság. A csapatok által összegyűjtött adományokat idén Hegyi Karabah háború sújtotta övezeteibe juttatták el.

A futam utolsó napján, aug. 31-én az összes induló, hiánytalanul, egy csapatként gurult be a célba, Örményország fővárosába, Jerevan-ba. A feladatok kiértékelését követően pedig megszületett a várva várt versenyeredmény is. A jászberényi Beer Team csapata állhatott a dobogó tetejére, ami elképesztő teljesítmény, hiszen több tapasztalt terepjárót utasítottak maguk mögé.

A Beer Team nem először bizonyította rátermettségét, sikereikről, versenyeikről további információk, és képek a csapat weboldalán találhatók. www.beerteam.hu

- Csáki Anita -