Jól zárták az évet

A 2010. év utolsó versenyén vett részt - december 4.-én - a JSE Kondor ITF Taekwon-Do szakosztálya. A Dányban rendezett diákolimpiáról 21 éremmel tértek haza.

Az idei év meglehetősen mozgalmasra sikeredett a szakosztály tagjai részére, hiszen szemináriumokon, edzőtáborokban, bemutatókon és versenyeken szerepeltek szép sikerrel, így öregbítették Jászberény város hírnevét és ismertették meg a környező országok sportolóival a Jászság fővárosát.
A jászberényi Taekwon-Do 27 éve alatt mindig szem előtt tartotta és büszke volt rá, hogy a jászberényiek mellet a környékbeli jász településekről is sokan ezt a harcművészetet választották.
A tradicionális ITF Taekwon-Do szövetség Dányban, a helyi általános iskola tornacsarnokában tartotta az idei diákolimpiát. A szövetség két éves alapítása óta sokat fejlődött és erősödött, ami remélhetőleg a következő évben sem fog megállni. Az eredményeknek, a szakmai fejlődésnek köszönhetően sokan érdeklődnek és csatlakozásukat jelezték ehhez a fiatal, de más értékeket becsülő ITF Taekwon-Do szövetséghez.
A diákolimpián 12 jászberényi sportoló indult formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban, ahol a következő eredmények születtek:

Serdülő leány formagyakorlat:
Krasnyánszki Barbara (fehér öv): II. hely
Bálint Henrietta (sárga öv): I. hely

Serdülő fiú formagyakorlat:
Szabó Bálint (zöld öv): I. hely
Horváth Kornél (zöld öv): II. hely

Ifjúsági leány formagyakorlat:
Darabont Diána (piros öv): II. hely

Ifjúsági fiú formagyakorlat:
Soós László (1 dan): II. hely
Sas Krisztián (piros öv): I. hely
Molnár Csaba (piros öv): II. hely
Túri Péter (kék öv): III. hely
Bálint Zoltán (zöld öv): I. hely

Serdülő leány küzdelem:
Bálint Henrietta (+50): I. hely
Krasnyánszki Barbara (+50): II. hely

Serdülő fiú küzdelem:
Szabó Bálint (-45): I. hely
Horváth Kornél (+50): II. hely
Sas Viktor (-35): II. hely
Kormos Péter (-40): II. hely

Ifjúsági leány küzdelem:
Darabont Diána (-52): I. hely

Ifjúsági fiú küzdelem:
Soós László (-63): I. hely
Sas Krisztián (-69): II. hely
Túri Péter (-63): III. hely
Bálint Zoltán (-63): II. hely

A Jászberényi Sportegyesület Kondor ITF Taekwon-Do szakosztálya 2010-ben 10 versenyen vett részt, ebből 3 hazai és 7 külföldi nemzetközi kupán. A szakosztály versenyző kategóriájába tartozó 16 karatékéja 126 érmet szerzett és már most elkezdték a felkészülést a következő év kihívásaira, ami február közepén Horvátországban, a Valentin-napi nemzetközi kupán kezdődik.

Mindenkit szeretettel várunk, aki kíváncsi erre a harcművészetre, versenyezni szeretne itthon és külföldön, vagy csak egy jó csapathoz akar tartozni!

A Jászberényi Sportegyesület Kondor ITF Taekwon-Do szakosztály vezetősége és sportolói a 2010. évben elért eredményeit a nemrégiben tragikusan fiatalon elhunyt, -Lehel Vezér Gimnáziumban idén végzett - Muhari Ferenc örök emlékének ajánlja.

Eperjesi Nándor szakosztályvezető-edző