Óbudai Kaszások is kipipálva

A szombat esti kosárlabda mérkőzés rangadónak indult, hiszen hat forduló után három csapat volt veretlen az NB I/B Keleti csoportjában, köztük a vendéglátó Óbuda gárdája is. Mivel a Vásárhely győzött, így az volt a kérdés, hogy a mérkőzés után melyik csapat marad a másik veretlen. Nos erre csattanós választ adott a JKSE.

A találkozón az első kosarat a hazaiak szerezték, de a házigazdák szurkolóinak öröme csupán eddig tartott, ui. ekkor vezetett először és utoljára az Óbudai Kaszások legénysége. A JKSE kezdő ötöse - Surmann Péter, Kovács Attila, Godena Ferenc, Wehner Zoltán és Szögi Ádám – ui. rendkívül keményen védekezett, és egyre több támadását fejezte be jól, így 10 perc után már, 16 pont volt az előnyük, szám szerint 8-24.

A 2. negyedben már sűrűbben potyogtak a labdák a kosárba. A hazaiak 15 pontig jutottak, ám ez sem jelentett semmit, hiszen a mieink megduplázták az előnyt. Kovács Attiláék 31 pontot szereztek ebben a szakaszban, így 23-55 volt az eredmény. Azaz nem túlzás azt állítani, hogy a rangadónak indult találkozó a mérkőzés felére amolyan edzőmérkőzéssé szelídült.

A nagyszünet után sem változott nagyon a játék képe, bár az óbudai gárda kicsivel jobban kezdett és némileg faragtak a JKSE előnyéből. De a folytatásban ismét erősített a berényi alakulat és a jó tripláknak, a jó duplák és a jó védekezésnek köszönhetően az Óbuda neve mögött: 40, míg a JKSE neve mögött: 80 dobott pont állt az eredményjelzőn. Azaz a rangadónak indult meccs 3. negyede után, kétszer annyit dobott a jászsági gárda, mint a házigazdák.

Lehet, hogy ez egy kicsit fel is mérgelte a vendéglátókat, hiszen a záró negyedben igencsak agresszívnak bizonyultak, ez főleg a durva szabálytalanságukban mutatkozott meg. Ezzel egy kicsit ki is zökkentették Godena Feriéket a játékból, és így nem sikerült a bűvös 100 –as kosarat elérniük, de a találkozót természetesen simán megnyerték:

Óbudai Kaszások – JKSE 64-96

A mérkőzés folyamán Surmann Gábor, Likár Péter Horváth Csaba, és Varga István is pályára lépett, így Horváth Balázs tudta pihentetni kulcsembereit. Jellemző a JKSE fölényére és főleg kiváló védekezésére, hogy a hazaiak eddigi legponterősebb játékosa, Nagy Bálint, - aki az eddigi találkozókon több mint 20 pontos átlagot ért el, ezzel a harmadik legtöbb pontot szerző játékos volt a Keleti csoportban, - szombaton este csak a 4. negyedben tudott két pontot szerezni, azt is büntetőből.

Jövő pénteken a Bajai Bácska látogat a Jászság fővárosába, és ha Puskás Artúrék komolyan veszik a találkozót, - mert miért ne is vennék annak – ismét megdobhatják a 100 –at, hiszen a vendégek, már három meccsen maradtak alul eddig.
A találkozó a szokásos időpontban, pénteken este 19 óra 30 -kor kezdődik a Bercsényi úti csarnokban.

Ács Tibor - Szántai Tibor