JKSE - A keret ugyan változott, az elhivatottság állandó

Az előző szezon május végi befejezését követően, nemrég ismét összegyűltek a jászberényi kosarasok, hiszen ezen a napon kezdődött meg a következő idényre való felkészülés. Amint az ilyenkor lenni szokott, történtek változások a keretben, de a vezetőség igyekezett a tavalyi csapat magját maradásra bírni.

Így a szintén élvonalba igazoló Drahos Gábor (Szeged) és Mészáros Richárd (Salgótarján) kivételével a kulcsemberek Jászberényben folytatják a pályafutásukat. Így tehát Godena Ferenc, Likár Péter, Wehner Zoltán, Horváth Csaba, Puskás Artúr, Kovács Attila és Varga István is kék-fehér színekben játszik majd a következő idényben is!

Drahinak és Ricsinek csakis köszönettel tartozik mind az egyesület, mind pedig a város szurkolótábora, hiszen mindketten elévülhetetlen érdemeket szereztek abban, hogy jelenleg itt tarthat a berényi kosárlabda! Pályafutásukhoz sok sikert kívánunk!

Ami az állandóságot illeti, Horváth Balázs továbbra is bízik a jászberényi kötődésű fiatalokban, többek között Visnyei Mártonban, Ménkű Tiborban, Fehér Dánielben és Kelemen Kristófban is. Az erősítéseket illetően eldőlt, hogy Angyal Tamás, a törökbálinti ELITE Basket erőcsatára is elkötelezte magát a jászberényi gárdához. Új "fiú" lehet még a MAFC-nevelésű Surmann Péter is. Péter a következő hetekben bizonyíthatja, szükség van a játéktudására, valamint számítani lehet még egy mezőnyember érkezésére, de róla egyelőre nem lehet többet tudni.

Ahogy az a fentiekből is kiderült, még nem végleges a keret, de az már most egyértelmű, hogy ezúttal is az érmes pozíciók valamelyikét igyekeznek kiharcolni kosárlabdázóink, ha pedig egy kicsit még előrébb tekintünk, amennyiben minden adott lesz a továbblépéshez, a végső cél az "A"-csoportban való szereplés jogának kiharcolása lesz. A fejlődés kivívása érdekében megnövekszik a heti edzések száma: a meccsek mellett három közös tréning lesz a Horváth Balázs edző "fiai"-nak.

A leglelkesebb szurkolók talán emlékeznek rá, hogy tavaly a nyár végén felkészülési torna került megrendezésre városunkban - amelyen egyébként győzedelmeskedtek is a hazaiak. Ez a főpróbát azonban a tervek szerint csak a szeptember végi bajnoki rajt előtt egy vagy két héttel lehet összehozni, ugyanis újracsiszolják a Bercsényi úti sportcsarnok játékterét és egyben természetesen a pályavonalakat is újra kell festeni.

A 2010/2011.-es idényt szabálymódosítások jellemzik, s ezek némelyike a felfestést is befolyásolják. Ilyen a hárompontos vonal, ami immár 6,75 méteres távolságban lesz a gyűrűtől, a szigorított terület trapéz helyett téglalap alakú lesz, s emellett pedig az ún. no-charge félkör (a támadó szabálytalanságtól mentesített része a pályának) is újdonságot jelentenek, s ezek átalakítása szükséges és kötelező az "A" és "B"-csoportos csapatok számára.

Annak érdekében, hogy már a közeljövőben alkalmas legyen a csarnok az élvonalbeli mérkőzések megrendezésére, a leendő lelátó kiépítéséhez szükség van a pálya tulajdonképpeni áthelyezésére, a vonalak "elmozdítására". Az egyesület vezetősége bízik abban, hogy a városi elöljárók felelős és a lehető legésszerűbb döntést hoznak, hiszen a jelenlegi festés meghagyása esetén később kellene a teljes parkettát mégegyszer átcsiszolni és átfesteni. Ezenkívül szükség van a palánkok és az eredményjelző tábla kicserélésére is. Utóbbira az elavultsága miatt is szükség van, illetve már nem is felel meg a jelen kívánalmainak, mivel ezzel a berendezéssel nincs mód a támadóidő részbeni és nem teljes visszaállítására. Remélik tehát a JKSE háza tájáról, hogy ezen problémák megoldásához segítő jobbot nyújtanak majd a kompetens személyek, s mindezek megvalósulása esetén tényleg csak a játékra, azon belül is remélhetőleg az eredményes kosárlabdacsapatra lehet majd koncentrálni!