Tisztes helytállás Derecskén

Idegenben folytatódott a bajnokság kézilabdás lányainknak: a második fordulóban a bajnoki címre pályázó Derecske vendégei voltak. A házigazdákat sikerült meglepniük, hiszen a hatodik percben 5-1-et mutatott az eredményjelző a mieink számára. Ekkor a hazaiak is megkezdték a gólgyártást, s a félidei szünetet jelző sípszókor már minimális előnnyel, de ők vezettek.

Pesti Edit lányai aztán a második harminc percet is remekül kezdték, tíz perc alatt ismét produkáltak egy 5-1-es szériát, ezzel 16-13-ra megléptek a vendéglátóktól. Ezután úgy tűnt, hogy a két játékvezető a hazai csapat mellé állt a mérkőzés utolsó harmadában, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy kétszer is kettős emberhátrányban játszottak a mieink.

Ennek ellenére a jövőt tekintve ez a meccs jó előjel, hiszen a múlt héten hiányolt csapatjáték ezúttal remekül működött a két rutinos felnőtt: a nyolc gólig jutó, két év után visszatérő Barna Nelli és az ötgólos Pénzes Ibolya vezényletével.

Turcsányiné Pesti Edit: - Egy teljesen más csapatot láthatott volna most a közönség, mint múlt héten, ha a csarnokfelújítás miatt nem idegenben játszunk. Nagyon jól ment a játék mindenkinek, úgy gondolom elégedettek lehetünk, de a játékvezetés megint hagyott némi kívánnivalót maga után. A kettős emberhátrány sajnos a mérkőzés végén megpecsételte a sorsunkat.

Derecske KK – Jászberényi TF DSE 28-23 (12-11)

Jászberény: Besze – Barna (8), Pénzes (5), Kovács (2), Tóth D.(1), Gregor (3/1), Kis (3)
Csere: Tóth A. (kapus), Volter (1)
Kiáll.: 8 ill. 14 perc
Hétméteresek: 6/6 ill. 2/1

A következő hétvégén a megújult Bercsényi úti csarnokban, hazai pályán játszanak a lányok. A mérkőzésen Kállósemjén csapatát fogadják, vasárnap 14 órakor.