Itt a magyar YouTube!

A YouTube szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy elindítja a világszerte népszerű közösségi videomegosztó lokalizált, „Magyarországra hangolt” változatát. A szolgáltatás várhatóan kiemelt helyet biztosít a legnépszerűbb hazai videóknak.

A videomegosztó megállapodást kötött az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesülettel, ennek köszönhetően a magyar dal- és zeneszerzők számára mostantól anyagi haszonnal jár, ha feltöltik videóikat a YouTube-ra. Bevétel akkor keletkezik, ha a YouTube partnereinek videóihoz hirdetések társulnak.

A YouTube olyan nagy tartalomszolgálatatókkal is megállapodást kötött, mint a TV2, az MTVA, a Sziget Kulturális Szervezőiroda, a Magyar Jégkorongszövetség, az 1g Records, a CLS Records és a Tom Tom Records kiadó, valamint a WMMD hazai digitális zenei tartalomaggregátor. A sor várhatóan tovább bővül majd.

Az amatőr vagy profi videokészítők számára YouTube-partnerprogramot hoznak létre, amely lehetővé teszi, hogy ők is részesedjenek a videóik melletti reklámbevételekből.