A lélek súlya

Édesanyámtól egy digitális fürdőszoba mérleget kaptunk házassági évfordulónkra. Nagyon precíz és érzékeny műszer. A testsúlyt 10 dekás egységekben jelzi, de mér test-zsír arányt, víztartalmat, csonttömeget is.

Mint új játékával bánik a kisgyermek, úgy állok fel én is gyakorta a mérlegre, ha kell, ha nem, naponta akár tucatszor is. Élvezem, hogy 10 dekával kevesebbet mutat, miután leveszem a pólóm, és éppen 10 dekát, amikor a pólót teszem rá. Megmutatja, milyen súlyú volt a leves, amit elfogyasztottam, és jelzi azt a 10-20 dekás koszréteget is, amelytől a zuhanyzások alkalmával megszabadulok.

Új játékszer még. Rendszeresen mérem magam közvetlenül imádság előtt és után is. A reggeli imák után általában 10-20 dekával könnyebb a súlyom mint előtte, attól függően mennyire volt nyugodalmas az éjszaka. Az esti imák után viszont a reggeli értékek többszörösével könnyebbülök meg, sokszor 1 kilóval is kevesebb vagyok ima után, mint közvetlenül előtte, ám különösen megterhelő munkás hétköznapok végén még ennél is többel.

Aki nem hiszi, járjon utána.