Sikerrel pályáztak az iskolák

Több jászberényi oktatási intézmény is sikerrel indult az Oktatási Minisztérium azon pályázatain, melyeket az osztályfőnöki - illetve a gyógypedagógiai pótlékra jogosultak támogatására írt ki a tárca.

Az erről szóló értesítések a napokban érkeztek meg városunk polgármesteréhez. Ennek értelmében az osztályfőnöki pótlékra jogosultakat öt jászberényi iskola, összesen mintegy 2.800.000 Ft-al támogathatja. A Lehel Vezér Gimnázium 422 ezer, a Belvárosi Iskola 676 ezer, az Apponyi 570 ezer, a Liska 528 ezer, a Klapka pedig 612 ezer forinttal gazdálkodhat. A sajátos nevelési igényű gyermekekkel, tanulókkal foglalkozó intézmények közül gyógypedagógiai pótlékokra két iskola kapott támogatást a minisztériumtól, ily módon a Belvárosi 1.220 ezer, az Apponyi pedig 58 ezer forinthoz jutott – tudtuk meg Dr. Gedei Józseftől.

Mint Dr. Szvathné Szalay Márta igazgatónőtől megtudtuk, a nem önkormányzati fenntartású iskolák közül a Szent István Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium is eredményesen pályázott: ők 401ezer forint osztályfőnöki, illetve 58 ezer forint gyógypedagógiai pótlék kiegészítéssel gazdálkodhatnak.