A medve és az oroszlán...

Egy La Fontaine mese elején is megállná a helyét a fenti cím, ám ezúttal prózaibb - bár az állatbarátok részére kifejezetten érdekes - hírek következnek a jászberényi Állatkert berkeiből.

Hosszú lesz a tél - idén ebben megegyezik a meteorológusok és a medvék véleménye. Legalábbis a jászberényi állatkert medvéje mindenképpen erre az álláspontra helyezkedett, miután február másodikán - ahogy az a hagyományok szerint illendő - kibújt a barlangjából. Megszemlélte a neki tortával kedveskedő Szivárvány Óvodásokat, majd szemügyre vette a saját árnyékát is. A medve árnyéka pedig ilyentájt nem sok jót jelent, hiszen ha meglátja azt és visszabújik még hosszú lesz a tél.

Torta a medvénekTorta a medvének

Valószínű, hogy nem örül a hidegnek Nala, a nőstény oroszlán sem, aki a nyíregyházi állatparkból érkezett nemrég a jászberényi Állatkertbe. Érkezésével az állatkert munkatársai szeretnék egy kicsit felpezsdíteni az oroszlánok életét és a látványetetéseket.

Nala megérkezikNala megérkezik

A szállítás mindig érdekes esemény, akkor is ha simán zajlik. Természetesen ezt egyeztetések, állatorvosi vizsgálatok előzik meg és - mint ebben az esetben is - a szállító láda beszerzése. Mivel az oroszlán szállítás nem mindennapos akció, ezért a berényi állatkert nem rendelkezik alkalmas szállítóládával, így azt a fővárosi kollégáktól kellett kölcsönkérni. Nala már itt van Jászberényben és kezdi megszokni új otthonát és az új gondozóit. Később jöhetnek a fajtársak, bár erre még egy kicsit várni kell.