Közeledik az Érpart Fesztivál – elfogtunk egy levelet…

Ez évben már harmadszor rendezik meg a jászberényi Érpart városrész lakói önszerveződő fesztiváljukat, melyre nemcsak a város többi részéről, de Jászberényen kívülről is egyre többeket csábítanak a színes programok. A fesztivált a Magyar Turizmus Zrt. is számon tartja és elismeri, jól jelzi ezt az a köszöntőlevél, melyet a cég vezérigazgatója juttatott el a szervezőkhöz. Ezt a levelet közöljük az alábbiakban.

Köszöntő a III. Érpart Fesztiválhoz:

Kedves Olvasók, kedves Fesztiválozók, kedves Fesztiválszervezők!

Nagy örömömre szolgál ismét a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatójaként üdvözölni az Érpart Fesztivált, amelyet idén már harmadik alkalommal rendeznek meg Jászberényben.
Rendkívül fontosnak tartom, hogy hazánkban az Érpart Fesztiválhoz hasonló, vonzó turisztikai programok várják az utazókat, hiszen azt szeretnénk, hogy a magyar lakosság elsősorban itthoni tájakat válasszon kikapcsolódása helyszínéül.

A Magyar Turizmus Zrt. 2010-2012-es éveket felölelő marketingstratégiájában kiemelt célkitűzésként szerepel a belföldi utazások számának és időtartamának, illetve a belföldi úti célok presztízsének növelése. A társaság egész éves marketingtevékenységével is a belföldi turizmus élénkítéséért dolgozik, amelyhez jelentős segítséget nyújtanak a színvonalas rendezvények országszerte. A magyar lakosság idei nyári utazási terveit vizsgáló legfrissebb kutatásunk szerint, idén éppen az Észak-Alföld régió lesz a második legnépszerűbb úti cél a lakosság körében, a Balaton régió után.

Így várhatóan ismét sokan fogják felkeresni az Érpart Fesztivált is, amelynek programjain keresztül a Jászság kultúráját, lakosait és szokásait ismerheti meg a látogató. Néptánccsoportok bemutatóján, hagyományőrzők koncertjein, főzőversenyen, ügyességi vetélkedőkön, jurtákban, nyitott udvarokon és garázs galériákban várják a vendégeket a szervezők!

Ismerje meg hazánk sokszínű turisztikai kínálata között a jász kultúrát, hiszen ahogy az MT Zrt. szlogenje is tartja: „Minden élménnyel több leszel”

Horváth Gergely vezérigazgató
Magyar Turizmus Zrt.