A jászberényi Tourinform Iroda százszázalékon teljesít

A Magyar Turizmus Zrt. szakmai koordinálásával közel 150 iroda működik az országban. Az irodák fő célkitűzése, hogy a magyar lakosságot, és az ide érkező külföldieket megismertesse Magyarország értékeivel. Világörökségeink, nemzeti parkjaink, tájvédelmi körzeteink, és természetvédelmi területeink, városaink, falvaink, történelmi múltunk számos kincset rejt. Országunk gasztronómiája, hagyományai, legendái mind-mind megismerésre várnak.

A tourinform irodák naprakész információkkal szolgálnak saját településük, és gyűjtőterületük (18 település) látnivalóiról, programjairól, turisztikai szolgáltatóiról (szállás, vendéglátás, fürdő, szórakozás, sport, stb.). Jegyeket, kiadványokat, ajándéktárgyakat árusítanak, és igyekeznek nagyon jól ismerni saját területüket, s az országot. Emellett az irodák egymással is jó kapcsolatot ápolnak, így nincs olyan kérdés, melyre egy tourinform irodában ne kapnánk választ.

Az MT Zrt. nyújtja a szakmai hátteret, meghatározza az arculati elemeket, amellett ingyenes kiadványokkal látja el az irodákat (több nyelven), megjelenési lehetőséget biztosít mind a nyomtatott, mind az elektronikus médiákban; kiállításokon, kitelepüléseken való megjelenéseket biztosít. Természetesen ennek fejében joggal várhatja el, hogy a nevével fémjelzett irodákban színvonalas munka folyjon.

Így az MT Zrt. folyamatosan ellenőrzi az irodákat, s negyedévente megküldi az eredményeket a fenntartónak (esetünkben a Déryné Művelődési Központnak). Az ellenőrzés számos határidős feladatból, személyes, telefonos, és e-mail-es megkeresésekből, a Nemzeti Turisztikai Adatbázisba való adatgyűjtési, és frissítési tevékenység ellenőrzéséből, a nyitva tartás betartásának, az iroda felszereltségének, a munkatársak felkészültségének ellenőrzéséből áll.

A 17 éve működő Jászberényi Tourinform Iroda igen jó elismerésnek örvend mind megyei, mind regionális szinten. Az iroda évek óta 99 %-ot teljesít az éves összesítésben, a tavalyi évben pedig mind a négy negyedév kiváló eredményéből adódóan sikerült elérni a 100 %-ot! Ezáltal az iroda vezetője ez év májusában a Budapesten rendezett Országos Tourinform Találkozón elismerő oklevelet vehetett át a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatójától.