Fegyver, barátság...

A vadászat egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez… - ha máshonnan nem is de, Hobóéktól ismerősek lehetnek a vadászat fenti alapelvei. Mi azonban – nem lévén vadászok, ne gyakoroljunk önfegyelmet, vessük bele magunkat a szombaton, Jászberény főterén tartott Vadásznapi programokba. Ám ha a puska túl hangos fegyvernek tűnik, elég csak pár kilométert arrébb mennünk Jászjákóhalmára, ahol a III. Jászsági Íjásztalálkozót tartják ugyancsak a mai napon.

A berényi főtéren délelőtt a köszöntők és díjátadók után a Porteleki Pávakör jubileumi műsorával telik a délelőtt, ahol a 40 éves fennállását ünneplő együttest köszöntik a baráti népdalkörök. Lesz stand-up comedy, előadást hallhatunk erdők-mezők hangjairól, aki akar kicsit lövöldözhet is a gimnázium udvarán… Este koncertek és az EVERDANCE táncprodukciója várja az érdeklődőket, akik minden bizonnyal nem lőnek bakot, ha a szombatot ezen a rendezvényen töltik.

****

„Az Úr 2011. évének új kenyér havának 27. napján a Jászjákóhalmi Hagyományőrző Íjász Egyesület tagjai hagyományos módon ismételten meghirdetik a III. Jászsági Íjásztalálkozót és Viadalt Jászjákóhalma Kapitányrét erdeiben és tisztásain. A vigasságon résztvevők húsz álló és ügyességi cél meglövésével bizonyíthatják rátermettségüket az íjászatra…”– szól a jákóhalmi invitáció.

A vendégeket népi kirakodóvásár, gyerekeknek hagyományos népi fajátszótér, kézműves foglalkozások, rovásírás tanulás, lovaglás, táncház nyílvessző sebesség mérési lehetőség várja. Délután kulturális programok színesítik e családi rendezvényt. Fellép a VAMI Nagyboldogasszony Kat. Ált. Iskola és a Gyakorló Általános Iskola néptánccsoportja, a Gerendás Kamara, a Jászberényi Hagyományőrző Együttes, a Jákóhalmi Harmónia Dalkör, a Nefertiti Hastánccsoport, Kunné Darók Anikó öt ujjas bábelőadással kedveskedik a legkisebbeknek.
A rendezvény fővédnöke Pócs János országgyűlési képviselő úr. Bővebb információ az egyesület honlapján található: http://jhik.5mp.eu/web.php?a=jhik

Mindenkit szeretettel várnak a Jákóhalmi Íjászok!