Van képem hozzá… Micsoda cirkusz volt a MaloM-ban

A MaloM színház február 24-én délelőtt egy különleges előadással várta a gyereket. Bár évekkel ezelőtt volt már cirkuszi produkció műsoron, de az nem a jelenlegi épületben. Ezúttal Juhász Kata Társulat Felhőcirkusz című produkcióját hozta el a matinéra. Az érdeklődés olyan nagy volt, hogy kétszer is be kellett mutatni a mintegy háromnegyed órás darabot, mindkétszer telt ház várta az előadást.

Egy kislányhoz képzeletbeli barátok érkeztek… egy cirkuszi társulat tagjai, akivel egy sor érdekes kalandba keveredik. Természetesen ezek a kalandok táncok és akrobata mutatványok formájában elevenednek meg, hol zsonglőrködéssel, hol zenével, hol pedig gólyalábas attrakcióval. Arról hogy igazi cirkusz hangulat legyen nem csak a kellékek és artisták gondoskodtak, hanem a három zenész is, aki élő zenével kísérte a produkciókat… akár csak az igazi cirkuszban.

A varázslat sem maradt el, mert a gyerekek az első pillanattól fogva társai voltak a kicsi lánynak a kalandjaiban, hol csak ámultak, hol pedig aktív részeseivé váltak az előadás egyes részeinek. A remek előadást, amelyen én voltam az egészséges gyerekek és sérült társaik együtt nézték végig. Remek volt látni a sok csillogó tekintetet és érezni, hogy a táncosokban, artistákban, zenészekben milyen lelkesedést váltott ki ez a hangulat… igen a színház, vagy ezúttal a cirkusz egy nagy közös játéka a szereplőknek és a közönségnek és akkor igazán élmény, ha minden résztvevő teljes szívvel vesz részt az előadásban… mint például ezen a délelőttön.

A cirkusz valóban egy nagy varázsló, aki képes volt boldogságot ültetni az arcokra... és akiknek máshogyan nem adatott meg, azok pedig a szemükkel örültek…

Szinte minden előadást látok a MaloM Színházban, de ez a délelőtt mégis egy különleges élmény volt számomra és ezeket a pillanatokat igyekeztem is megörökíteni… Kattintás a képekre és megnyílik a galéria.