Van képem hozzá… Mégsem olyan elhanyagoltak azok a férfiszépségek.

Ezúttal rendhagyóan nem csütörtök este, hanem szerdán várta a MaloM színház az érdeklődőket egy eddig még soha nem kínált előadással. Bár az egyik szereplő – Újváry Milán - már több társulattal volt vendégünk különböző kortárs tánc előadásban, ezúttal azonban egy teljesen új műfajt hozott el nekünk. Skeccsparádé… azért utána kellett néznem mi is ez valójában… szóval ez rövid zenével, időnként szöveggel kísért humoros jelenetek lazán egybe fűzött sora. Az előadás beharangozója sejtette, hogy nem szokványos és nem is valami búskomor produkció várja az közönséget.

Már az alaphelyzet is kicsit meghökkentő volt, hiszen Újvári Milán mindössze 162 centi, míg partnere Andrássy Máté 198 centi magas. Ráadásul ahogy az első pillanatban kiderült, egyikük képzett táncos, míg a másikuk… hát a legjobb indulattal sem volt annak nevezhető. A vezérfonal tulajdonképpen a két férfi rivalizálása, időnként barátkozása. Erre fűzik fel a különböző jeleneteket, küzdelmeket, időnként érzelmes összetalálkozásokat. A műfaj sajátosságaiból adódóan egyetlen jelenetet sem volt időnk megunni, mert mire erre a pontra juthatott volna máris egy másik képben találhattuk magunkat. Így kerültek elő a múlt század elejének burleszkjeire hajazó üldözéses jelenetek, vagy a pantomim eszközeit használó testrész-játékok, de felfedezni vélhettük a Szépség és a szörnyeteg, de akár 9 és ½ egy-egy jelenetét is. Mindezt a hol csak megmosolyogtató, hol megnevettető attrakcióval. Mert attrakció az volt bőséggel… tálcán kínálta magát a két test méret különbségéből adódó lehetőség, amit teljes mértékben ki is használt a két előadó.

Minden esetre remek szórakozást adott ez az egy óra. Arról nem is szólva, hogy hol groteszk, hol ironikus módon adta tudtunkra, hogy minden formájú és alkatú testnek meg van a helye a világunkban, és azt nem az magazinok agyba-főbe manipulált címlapján kell keressük.
Az előadásról készült galéria elérhető a fotókra kattintva.

Végezetül szeretném figyelmébe ajánlani a színház kedvelőknek, hogy január 26-án 18:30-kor Földes László Hobó Gulág virágai című előadásával érkezik a MaloM színházba.