Van képem hozzá… A Csík expressz és Ruzsa Magdi a XXV. Csángó fesztiválon

Nem kellett sokat várni az idei fesztivál első csúcs eseményére, hiszen már a második napon sor került az egyik legnagyobb érdeklődés övezte koncertre. Ekkor lépett ugyanis fel a szabadtéri színpadon a Csík zenekar, aki ezúttal Ruzsa Magdit hozta magával vendégként.

A jegyek már jó előre elkeltek, sőt még a temérdek pótszék közül sem maradt egyetlen egy sem árván. A zenekarról Berényben szinte mindenki tudja, hogy sok szálon kötődik a Jászság Népi Együtteshez, hiszen számtalan produkciójának volt kísérője, mielőtt el nem kezdődött őrült tempójú karrierjük. Ruzsa Magdit szintén nem kell bemutatni, hiszen mióta mezítláb elkezdett énekelni egy tehetségkutató műsor válogatásán, szinte azonnal minden felé szívükbe zárták az emberek. Legutóbb két éve a Jász Világtalálkozó viharos estéjén láthattuk városunkban, amikor minden nehézséget legyűrve fantasztikus koncerttel ajándékozott meg bennünket. Gondolom nem túlzás kijelenteni, hogy rengetegen várták, a viszontlátást… és nem is hiába. Ezúttal is remek koncert részesei lehettek a kilátogatók, s nem csupán azért, mert a Csík zenekar hozta, amit évek óta megszokhattunk tőlük, hanem azért is mert megcsodálhattuk Ruzsa Magdi tehetségét, aki ezúttal népzenei alapokra formált dalaival nyűgözött le bennünket.

Arról, hogy a vendéglátók se maradjanak ki, a Jászság Népi együttes gondoskodott, akik három fantasztikus koreográfiával tették még emlékezetesebbé ezt az estét. És természetesen, miután kiürült a nézőtér nem maradhatott el a közös fotó sem Magdival, aki erre az alkalomra magára öltött egy gyönyörű kalotaszegi népviseletet is.

Azt, hogy ekkor már - dacára annak, hogy ezen a héten a szombat is munkanap volt – javában dübörgött a fesztivál, jól érzékeltette, hogy nem volt egyszerű átjutni a Margit-szigeti bejárón útban az éjszakai koncertig…
De erről majd később, addig is érdemes megnézni a koncertről készült galériát… egy kattintás a fotóra.