Színes ruhák, új koreográfiák - XV. Társastánc Gála

Legyező és víz. A XV. Társastánc gála közönségének, persze a tapsoló kezeken kívül, ez a két „kellék” volt a legfontosabb csütörtökön este a Bercsényi úti sportcsarnokban. A tikkasztó meleg kellőképp megszorult a csarnokban, amit máshogyan az ember nem tudott enyhíteni, csak ha időnként kortyolt egy kis innivalót és legyezte magát. Hát még a mintegy száz táncosnak milyen melege lehetett, s talán, időnként elege is, hiszen szinte minden koreográfiához más és más pompázatos ruhába kellett bújniuk. Arcukon azonban fáradságnak semmi nyoma nem látszott, kitartóan táncolt kicsi és nagy a három órán át tartó gálaműsoron.

A Jászberényi Nyár – Vigadalmi Napok programsorozatában a Lehel Melody TSE tánccsoportjainak a fellépése minden alkalommal üde színfoltot jelent.

A megjelenteket dr. Gedei József polgármester köszöntötte, majd Oláhné Molnár Anna, az egyesület elnöke, táncpedagógus, aki elmondta, hogy ez az év különösen jelentős számukra, hiszen az egyesületük negyvenéves. Az ünnepi gondolatok után a táncosoké lett a főszerep, akik ruganyos mozgásukkal nagy sikert arattak az este során. Sokféle műfajban láthattuk őket, előadtak, többek között, charlestont, bécsi keringőt, rumbát, jive-t, rock and rollt, szambát.

Fotók: Szalai GyörgyFotók: Szalai György

A hagyományokhoz tartozik, hogy a Dance Fitness SE is fellép a táncgálán, ami az idén sem maradt el, mint ahogyan sikerük sem. A tánckedvelő „törzsközönség” azt is tudja, hogy minden alkalommal sztárvendégek is színesítik a gálaműsort. Most a tíztánc magyar bajnokpáros – Mikes Anna és László Csaba - kápráztatta el a nagyérdeműt. Összehangolt, kifinomult, ugyanakkor gyors mozgásuk csak úgy vonzotta a tekinteteket. Láthattunk tőlük angol keringőt, quick step-et, paso doble-t és jive-ot is.

A Lehel Melody táncosai újdonsággal is készültek. Az utánpótlás csoport az Abba együttes népszerű számaira tanult meg új koreográfiát, amelynek sikerességét a tapson kívül a nézők táncoló lábai is bizonyítottak, amelyek a műsorszám alatt kinek-kinek a széke alatt „követték a ritmust”. A háromórás nagyszabású műsort a finálé zárta, és az az ígéret, hogy jövőre, veletek, ugyanitt!