SingSingSing – avagy Rómeó, Júlia és Kvazimodo egy színpadon Don Quijote-val

Alig jutottunk túl a 4. Zagyva Party Fesztivál koncert áradatán, már is jött a következő nagy produkció. A színhely a szabadtéri színpad, a műfaj pedig a musical. Ezúttal azonban nem egy egész előadás következett, hanem a műfaj jeles alkotásainak kiemelkedő dalait fűzte össze Szakáll Attila - az est rendezője - egy remekbe szabott válogatásba.

Az előadásnak nincs állandó szereposztása, tulajdonképpen a produkciónak vannak tagjai, ezért időnként változik a szereposztás. Jászberényi fellépést a Vastag testvérek fémjelezték, de az igazi főszereplő az a Stephanie Schlesser volt, aki néhány hete a Főnixben már megcsillantotta tehetségét. Volt szerencsém ott lenni a koncertjén és kíváncsian vártam, hogyan szólal meg az a hang igazi nagy színpadon.
Mivel nem volt lehetőség egy igazi díszlet beállítására így, az illúzió megteremtése teljesen az énekesekre maradt. Bár díszlet állandó maradt, de a jelmezeket fantasztikus sebességgel váltogatták magukon a szereplők így változva át egyik szerepből a másikba. Kiváltképp igaz ez a két hölgyre, akik hol csodálatos estélyiben, hol vagány, vagy éppen szexi ruhában toppantak elénk. Amit még feltétlenül meg kell említeni az a fénytechnika, mert nagyon jól megteremtette a különböző darabok hangulatát a csupán egyetlen dobogóból álló „díszlettel”. Ezúttal is beigazolódott, hogy remek előadók minimalista körülmények közé is oda tudják varázsolni egy nagy musical hangulatát.

Nem szeretnék kiemelni senkit az elő adók közül, mert valamennyien remekeltek, legyen szó a Rómeó és Júlia, a Párizsi Notre Dame, a La Mancha lovagja „slágereiről” és ha kellett akár 220 felett is száguldottak a Neoton Familia örökzöldjének szárnyán. Azért számomra az est fénypontja mégis csak az Elton John és Tim Rice által jegyzett Aida című musical-ből a Könnyű című dal, amiben a kérdésemre is választ kaptam … elképesztően szól Stephanie Schlesser hangja igazi színpadi körülmények között. Szerintem mindannyiunkat rabul ejtett. Csak sajnálni tudom, hogy nem áll módomban elmenni Fertőrákosra megnézni a darabot a Fertőrákosi barlang színházba.

Igazságtalan lenne megfeledkezni a táncosokról, akik szintén kivették a részüket a musical hangulat megteremtéséből, sőt a fináléban sikerrel csábították a színpadra a közönség tagjait is egy közös táncra.
Egy remek este volt remek énekesekkel, remek táncosokkal.... És a jutalom sem maradt el, mert a publikum hosszas tapssal felállva köszönte meg az előadást.

Már említettem a fénytechnikát, ami jól lehetőséget teremtett számomra a fotózásra, az eredmény pedig a képekre kattintva a galériában látható.