Klub koncert… Péntek esti latin mix

Fotó: Szalai GyörgyFotó: Szalai GyörgyPénteken este egy kicsit konvencionálisabb program várta az érdeklődőket a Klub koncert sorozat következő eseményén. Ezúttal valóban könnyen emészthető zenei- és mint kiderült mozgás élmény lehetősége csábította a vendégeket. Most az élő zene és a „hagyományos” diszkó keveréke szerepelt az étlapon. Az előbbi "fogást" a Latin Combo Quartet és két táncosa szolgálta fel, míg a másik stílust DJ Guba képviselte.

Nem állítom, hogy a közönségnek túl sok időre lett volna szüksége, hogy „felvegye a ritmust”. A kubai gyökerekkel rendelkező vendégek nem bíztak semmit a véletlenre, így tálcán kínálták a mindenki által ismert latin slágereket. Arról, hogy ne csak a fülünket érjék mindenféle kellemes "inzultusok" a vendég táncos pár gondoskodott… Igazi latin táncokat láthattunk testközelből… itt nem lehetett csalni… a színfalak mögött meg pláne… igaz ezt csak kevesen láthattuk. Szóval ízelítőt kaphattunk a kubai mentalitásból… ahol megszólal a zene, ott azonnal mozdulnak a lábak is.
Fotó: Szalai GyörgyFotó: Szalai György

A két „félidő” közötti szünetben az elektronikus zene ragadta magához a kezdeményezést, a már említett DJ Guba jóvoltából. Ekkor a gondosan előkészített táncteret pillanatok alatt ellepték a nem kevésbé lelkes „amatőrök”. Arról, hogy a hangulat – akár csak a nemzetközi helyzet – tovább fokozódott, csak az egyik közösségi portálról értesültem szombat hajnalban munkába indulás előtt.
Fotó: Szalai GyörgyFotó: Szalai György

A hírek szerint ez is jó buli volt.

Engedtessék meg egy privát megjegyzés. Egyre inkább azt tapasztalom a Klub koncertek kapcsán, hogy egy ezidáig „éheztetett” réteg kezdi megtalálni a szórakozási lehetőségét a városunkban. A valamikori Tiszti klub dzsessz estjeinek a közönségével egy-egy jól ismert előadó koncertjén futok össze, míg a Pannónia egykori vendégeivel a farsangi-, netán Halloween bulin találkozom. Végül is a lényeg az, hogy attól, hogy a gyermekeink már a felnőtt korosztály tagjai, azért mi is szeretünk időnként bulizni… Nekem úgy tűnik, hogy kezdjük megtalálni azt a helyet, ahol önfeledten tehetjük is ezt...

Ezúttal nincs galéria, mert azért egy kellemes táncos este nem az a rendezvény, amiről terjedelmes képriportnak kell születnie… szerintem.

De... Húsvét vasárnap este, amikor Szabó Balázs és Bandája lesz a vendégünk, ígérem, bepótlom… Aki kicsit utána nézett a videó megosztókon, tudja ezt nem szabad kihagyni!