Karácsonyi hangverseny

Kedden az Alkalmazott Bölcsészeti Karon, Karácsonyi hangversenyt adtak a Kar kórusai. Az estet a Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium felső tagozatos kórusa nyitotta meg. A koncerten továbbá részt vett a Kar női, illetve vegyes kórusa is, valamint a végzős, tanító szakos, ének-zene műveltségterületes hallgatók, illetve az ember és társadalom műveltségterületes diákok.

A koncerten többek között elhangzottak karácsonyi énekek (Mennyből az angyal, Pásztorok pásztorok stb.), de szerepeltek Mozart, Handel, Medieval Shepherd Carol művei is, vagy például J. Pierpont Jingle Bells szerzeménye, illetve angol karácsonyi énekek. A gyönyörű dallamok mellett szerepelt, mint műsorelem egy betlehemezés, mely elénk tárta a karácsonyi hagyományok egyikét.

A rendezvényben szervezésében a hallgatók mellett a következő oktatók játszottak nagy szerepet: Kiss Henriett, Thormanné Husznay Mária, valamint Virágné Juhász Nyitó Klára.
A koncert segített a hallgatóságnak ráhangolódni a karácsonyra, illetve elfedtetni a mindennapok gondjait, valamint elmerülni a dallamok világában.