Egykor és ma - és még legalább száz évig....

1971 novemberének utolsó napjaiban a Lehel Vezér Gimnázium egyik tantermében Pap Imre tanár úr vezetésével összejött néhány, a népzene és néptánc iránt érdeklődő fiatal. Persze akkor még egyikük sem gondolta - csak remélhette - hogy egy olyan néptáncegyüttes alapjait rakták le, mely a későbbiekben országos szinten az egyik legmagasabban jegyzet és nemzetközileg is elismert művészeti csoporttá válik majd. Pedig így történt, és hogy ez a munka milyen tömegekre van - akár táncosként, akár nézőként hatással - most, 2011. decemberében ismét bebizonyosodott.

Képek a Galériában - kattints! - Fotók: Szalai GyörgyKépek a Galériában - kattints! - Fotók: Szalai György

No persze nem lepődtünk meg, hiszen az elmúlt negyven év alatt rengetegszer megbizonyosodhattunk erről. Évről évre feledhetetlen pillanatokat köszönhetünk az együttes épp aktív táncosainak, most, a jubileumi műsorban pedig a "régi" férfiak és asszonyok is megmutatták, a táncot nem lehet elfeledni. Generációk sora lépett a színpadra, a pár éves kisgyermekektől a mai táncosokon át a lassan nagymama-, nagypapakorú "fiatalokig" (mert bizony azok!!!) S ha a mozgásban látszott is némi különbség - hiába no, az a fránya térd és derék...- a szemek még mindig ugyanolyan fényesen ragyogtak.

A teltházas, óriási sikert aratott műsorról Szalai György kollégánk készített egy összeállítást, melyet a fotókra kattintva a Galériában nézhetnek meg.

Boldog születésnapot JNE!