Dalok lélektől lélekig

Augusztus 3-án ismét egy remek gospel koncerttel örvendeztette meg e műfaj rajongóit a Barátok templomába a Continental Singers egyik ifjúsági csoportja. A tavalyi előadás után már jó előre ki lehetett tenni a „Telt ház” táblát. Azok nevében, akik befértek, nyugodt szívvel mondhatom: nincs az a hullámvasút, amely ilyen izgalmat adhatna. Igaz ez esetben egy érzelmi hullámvasúton tettünk jó másfél órás utazást.

A lélekből érkező dalok hol befelé fordulásra késztették a közönséget, hol szinte a székébe szögezte a kórusból áradó lendület. Nem maradt el a hangos „tetszésnyilvánítás” sem, ami ezek között a falak között nem mindennapi, ám mégsem hatott renitensnek.

Az pedig különösen örvendetes, hogy erre az utazásra tinikből álló csoport ragadta el nem csupán az ő korosztályukból álló közönségét.

További képek a fotóra kattintva a Galériánkban! - Fotók: Szalai GyörgyTovábbi képek a fotóra kattintva a Galériánkban! - Fotók: Szalai GyörgyA titkuk? Hisznek abban, amit csinálnak. Mindenki megtarthatja saját személyiségét, és olyan feladatokat kap, amelyben legjobban kibontakoztathatja képességeit, nincs senki bebetonozva egy-egy szerepbe. Van "könyv", amit mindenkinek ismernie kell, vannak szabályok, melyeket a cél érdekébe be kell tartani - és olyan is van, aki irányítja, terelgeti őket. Történik mindez a legnagyobb egyetértésben a közös cél érdekében.

Jó lenne, ha az élet más területén is így működnének a dolgok… talán valamennyiünknek sokkal jobb lenne a közérzete. Ezek után nem lehet azon csodálkozni, hogy mindannyian teljesen feltöltött „telepekkel” álltunk fel a helyünkről.

Az írtam a címben, ”Dalok lélektől lélekig”… a szem pedig a lélek tükre, ezért arra gondoltam, hogy ezúttal közeli portrékkal próbálom felidézni ezt a remek estét.

Ki-ki a képre kattintva eldöntheti, sikerült-e…