Tisztelt jászberényiek! Kedves Olvasók!

Több hírportálon, - elektronikus és írott sajtóban is - rendszeresen jelennek meg írások a képviselői körzetbejárásokról. Ezeket olvasva döntöttem úgy, hogy megkérem a Jászberény Online főszerkesztőjét, biztosítson helyet, hogy röviden tájékoztathassam Önöket az elmúlt időszakban, általam tartott önkormányzati beszámolók tényéről.

Egész biztos megvan a szépsége és az eredménye annak, ha a megválasztott (kormánypárti) képviselő egy hónapban egyszer megjelenik a körzetében és a kamerák előtt tudomásul veszi, hogy „…Hmmm…igen, kátyúsak az utak! Ezt azonnal meg kell oldani…!”…esetleg (ellenzékiként) folyamatosan emleget olyan szervezeteket, melyek munkájáról és esetleges létezéséről sehol sem hallani. Én azonban hatékonyabbnak tartom a rendszeres beszámolókat. Önkormányzati és bizottsági munkáról, elért eredményekről (esetleges eredménytelenségekről), hangulatjelentés „kulisszatitkokról”, döntésekről, folyosón összesúgásokról és minden részletről, ami a város lakóit jogosan érdekelhetik… (a fizetési papíromtól egészen a képviselői laptop megvizsgálásáig – csak, hogy „szélsőséges” példákat említsek…)

Éppen ezért (a kampány során is ígértek szerint) minden második hónapban rendezek egy lakossági fórumot. Ezekre az összejövetelekre mindig hívok egy jobbikos országgyűlési képviselőt. Az első december 3-án, Murányi Levente -, míg a második e hónap 11-én, Baráth Zsolt meghívásával került megrendezésre. Az est első felében az én beszámolómat hallhatja az érdeklődő közönség, ezt követi a meghívott vendég előadása, parlamenti munkáról és az ország helyzetéről. Az eddig eltelt két beszámoló fényében, kifejezetten biztató jelekkel találkozom. Az érdeklődők száma emelkedő tendenciát mutat (az elsőn 30, a másodikon közel 50 fő vett részt), a kérdések sora egyre tovább húzódik (a februári beszámoló közel 3 órásra sikeredett) és a gratulációk száma is határozottan emelkedik.

A közel 5 hónap tapasztalata is azt mutatja, amiben eddig is hittem. Az emberek ki vannak éhezve az őszinte szóra és az igazságra. És az igazság szabaddá tesz. A továbbiakban sem ígérhetek mást, mint amit a kampányban ígértem, és amikről fentebb írtam. Ami a Városházán történik, azt onnan kihozom – ami a város lakóit foglalkoztatja, azt pedig a város vezetése elé viszem. Hogy ezt a hozzáállást miként tolerálják képviselő-társaim, hogy „kisebbségi szemmel” miként látom „nemzeti
kormányunk” jászberényi helytartóinak tevékenységét és, hogy én miként próbálom képviselni azokat, akik bíznak bennem/ bennünk, a következő lakossági fórumomon (április 8., vendég: Sneider Tamás) – többek közt ezeket is - el fogom mondani.

Köszönettel és tisztelettel:

Budai Lóránt
önkormányzati képviselő
Jobbik