A kertvárosi rész is a klasszikus problémákkal küszködik

A jászberényi 6. számú választókörzetben élőket várta egy lakossági fórumba torkoló körzetbejárásra Juhász Dániel alpolgármester, a kertvárosrész képviselője.

A Móczár Miklós utcánál kezdődött két órás séta ismerős problémákat vetett fel, hiszen a Jászberény többi, nem belvárosi részén is ugyanilyen gondokról számolnak be az ott élők. Itt például a Móczár Miklós utca megoldatlan közművesítése, volt az első felmerülő probléma, de szóba került a Herkules utca és az ottani csapadékvíz helyzet, az autóútnak használt gátszakasz, de a Hatvani úton található vendéglátó helyiség és a szomszédok közötti, hosszú idő óta fennálló vitás kérdés is.

A lakossági fórumon megjelenők is sorra számoltak be a napi kellemetlenségeket okozó aszfalthiányosságokról, kátyúkról, eltömődött átereszekről. Többek kifogásolták, hogy rossz minőségű az ivóvíz, ami – mint a helyszínen megjelenő szakembertől megtudhatták – valószínűleg a túl nagyméretűre tervezett csőnek köszönhető, melyben épp ezért pang a lakosok által lassabban felhasznált víz.

A parkolással is gond adódik több utcában is – erre kértek segítséget a megjelent rendőrkapitánytól a lakók, akik azért a jó szóval sem fukarkodtak, és többen örömüket fejezték ki, hogy a városvezetők foglalkoznak a problémáikkal. (Ami azért valljuk be tulajdonképpen természetes dolognak tekinthető…)
No nem ezt jutalmazandó, de egy olyan ígéretet is hallhattak a megjelentek, hogy hamarosan – feltéve, ha a Volánnal megszületik a megállapodás - buszjárat is indulhat a belvárosba a Hatvani út végéről.

Elhangzott, hogy az itt lakók is tehetnek a környezetükért, erre legközelebb a szombati napon nyílik lehetőség, mikor is egy országos akcióhoz csatlakozva Jászberény több pontján is szemétszedés zajlik majd. A körzetben élők fél nyolctól a Zagyva part Margit-sziget és Öntő utcai híd közötti részét tisztíthatják meg, melyhez megfelelő segítséget és felszerelést is kapnak a Városüzemeltetési Irodától.