„Jogállamiságot a cigány-magyar együttélésben!”

A fenti címet viselő, országos jogvédő, „jogkövetelő” programjának keretén belül járt Jászberényben Morvai Krisztina. A jobbikos EP-képviselő, a Jászberénybe már többször ellátogató Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester kíséretében ellátogatott a híres-hírhedt Munkás utcába, illetve teltházas lakossági fórumot tartott a Déryné Művelődési Központban.

A házigazda, Budai Lóránt Jobbikos önkormányzati képviselő ismét nem járt sikerrel képviselőtársainál, akik meghívását ezúttal sem fogadták el a helyszínbejárásra.

A Munkás utcai állapotokról a képviselőnő úgy nyilatkozott: a tapasztaltak alapján – többek között például kiskorúak veszélyeztetése okán - jogi kötelessége feljelentést tenni, nem csak a szülőkkel, hanem azokkal a hatóságokkal szemben is, melyek ezt tétlenül, passzívan tűrik. Morvai Krisztina szerint a kialakult helyzetért többek között azok a liberális jogvédők is felelősek, akik szerint ez az életforma, mely semmibe veszi a kialakult társadalmi normákat, nem más, mint „egy sajátos kultúra része”, amelyet a többségnek tolerálnia kell. Na ez az aminek véget kell vetni, ami ezután nem lehet így - mondta a képviselőnő.

A bejárásról közel egy órás összeállítás is készült. A videó - mely talán mondani sem kell, biztosan nem kerülne rá az "Ezer ok, amiért érdemes a Jászságot felkeresni” című dvd-re - megtekinthető az alábbi linken:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=InwWh-JVOnw