Séta közben szöktették meg a kisfiút

Még július közepén tett bejelentést egy édesanya a Jászapáti Rendőrőrsre. Elmondta, hogy volt férjével találkoztak, mivel van egy két éves kisfiúk, akit látni akart a férfi. Azonban a látogatás váratlan fordulatot hozott, amikor az apa a kisfiával sétált, majd megállt mellettük egy személyautó, abba beültek, s elhajtottak.

Ennek szemtanúja volt az anyuka, aki ezt követően kétségbeesve kereste fel az őrs dolgozóit. A rendőrök azonnal kutatni kezdték az apát és a gyermeket, akik ellen országos körözést is kiadtak. Pár nappal később a nyomozás eredményeként Ózdon megtalálásra került a két személy, a kisfiút a rendőrök az anyánál helyezték el, az apa ellen pedig kiskorú elhelyezésének megváltoztatása miatt büntetőeljárást indítottak.

Csütörtökön fél millió forintját vitték el egy idős házaspárnak, Jászalsószentgyörgyről. A sértettek elmondása alapján a kora délutáni órákban otthon tartózkodtak, amikor három férfi felkereste őket, mivel lemezhordót akartak venni. Amikor az árban megegyeztek, két férfi elvonta a figyelmét az idős lakónak, illetve az egyik elkövető bement a házba az ott lakó asszonnyal, hogy kifizesse a hordók árát. Amikor a három ismeretlen személy távozott, a lakók visszamentek a szobájukba, s észlelték, hogy hiányzik a félretett pénzük.