Samsung adomány a településeknek

A Samsung 1989-ben alapította gyáregységét Jászfényszarun. A vállalat két évtized alatt Európa legnagyobb televíziógyárává nőtte ki magát. A cégnél már hagyománnyá vált, hogy az alapítás évfordulóját együtt ünneplik a dolgozók egy rendezvény keretében melyet Samsung-napnak neveztek el.

Idén különösen nagy hangsúlyt helyeztek erre az eseményre, hiszen a huszadik évforduló alkalmából kezdték el szervezni a programokat. A rendezvény nem csak a szórakozásról szólt, a vállalat szokásához híven idén is adományokat osztott ki a környező települések szociális és oktatási intézményei között, valamint számos hivatal is Samsung termékekkel gazdagodott.

Összesen 85 készüléket adományozott a vállalat, ezen belül 29 darab monitor és 56 darab LCD televízió osztottak ki.. A térségből Jászárokszállás 2 monitort, 4 tv-t, Jászberény 3 monitort, 11 tv-t kapott, Jászfényszaru 4 monitorral és 3 televízióval lett gazdagabb, míg Pusztamonostorra 4 monitor és 2 tv került.

A Jászberénybe kerülő adományokból többek között az önkormányzati szociális otthon, az Eltérő Tantervű tagozat, a Jász Múzeum, a Jászság Népi Együttes, a Déryné Művelődési Központ, a Palotásy János Zeneiskola, a Báthory úti óvoda és a Yakuzák Sportegyesület is kapott.