Rendőrségi hírek

Jászberényben ismét egy idős emberek estek a tolvajok áldozatául. Kérjük, hívják fel hozzátartozóik figyelmét, hogy ne engedjenek be idegeneket otthonaikba!
Jól bevált módszert alkalmazva, az egyik áramszolgáltató munkatársainak adták ki magukat, hogy bejussanak az idős sértetthez az elkövetők. Míg egyikőjük a sértett figyelmét lefoglalta, addig társa megfújta a szobában talált pénztárcát, melyben több mint 100.000 Ft készpénz volt.

Más esetben a trükkös tolvajok az Önkormányzat dolgozóinak adták ki magukat, hogy bejussanak egy idős sértetthez, aki persze beengedte őket lakásába. A három nő ügyesen elterelte a sértett figyelmét, majd az asszony otthon tartott készpénzével távoztak. A lopással okozott kár több mint félmillió Ft.

Jászapátin egymás mellett parkoló autókat törtek fel hétfőn délután. A Skoda jobb hátsó, a Peugeot gépkocsi jobb első oldalüvegét törte be az elkövető, hogy hozzájusson a zsákmányhoz, mely egy ülésen hagyott női válltáska volt.
A rendőrség ismételten kéri, ne hagyjanak értékeket, tárcákat, táskákat elöl, jól látható helyen a gépjárművekben, hiszen a tolvajoknak ez gyorsan szemet szúr.

Életveszélyt okozó, súlyos testi sértés miatt kell felelnie annak a 47 éves budapesti férfinak, aki 30 éves élettársát bántalmazta szombaton délután Jászladányon. A férfi többször megpofozta, megütötte a nőt, aki a bántalmazás következtében bordatörést és lépsérülést szenvedett. Életveszélyes sérüléssel szállították kórházba.

Még pénteken este raboltak ki ismeretlenek egy 23 éves fegyverneki férfit a jászapáti vasútállomástól nem messze. A sértettet többször megütötték, majd az egyik elkövető egy késsel fenyegetve pénzének átadására szólította fel, melynek eleget is tett. Átadta a nála lévő készpénzét, mire a tettesek elmenekültek. A sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Csoportos rablás miatt indult eljárás az ügyben.